Μαξίμου και Βρούτσης τα μαζεύουν για την υπόθεση Φουρθιώτη

Μαξίμου και Βρούτσης τα μαζεύουν για την υπόθεση Φουρθιώτη
Γιάννης Βρούτσης. Eurokinissi

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας σχετικά με σύγκρουση με το Μένιο Φουρθιώτη, τονίζοντας ότι το Μαξίμου και η κυβέρνηση ουδέποτε είχαν επικοινωνία με το συγκεκριμένο κύριο.

Τις εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές ερμηνείες που δόθηκαν στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στην εφημερίδα Documento για σύγκρουση του με το Μένιο Φουρθιώτη, απορρίπτει η κυβέρνηση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη καταρχάς χαρακτήρισε αυθαίρετες ερμηνείες ότι ο κ. Βρούτσης απομακρύνθηκε στον ανασχηματισμό εξαιτίας παρέμβασης του συγκεκριμένου ατόμου και παράπεμψε σε ανάρτηση του πρώην υπουργού Εργασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επισήμανε συγκεκριμένα ότι ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες ανέλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν υποψίες κατάχρησης του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Σημείωσε ότι δεν επρόκειτο για συνέντευξη αλλά για απάντηση σε ερωτήματα που ετέθησαν δια τηλεφωνικής επικοινωνίας και τόνισε ότι “το Μαξίμου και η κυβέρνηση ουδέποτε είχε ούτε έχει επικοινωνία με το συγκεκριμένο κύριο”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βρούτσης μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του με ανάρτηση του στο facebook “μάζεψε” τις εντυπώσεις:

“Σχετικά με σκόπιμες παρερμηνείες των τοποθετήσεών μου, επαναλαμβάνω:

Τον Δεκέμβριο του 2020, ύστερα από αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων, διαπίστωσα ύποπτες και αδικαιολόγητα υψηλές δηλώσεις μισθών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του Υπ. Εργασίας.

Ως όφειλα, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες να παγώσουν όλες οι πληρωμές για το μήνα Οκτώβριο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έως ότου διαλευκανθούν οι καταχρηστικές αυτές συμπεριφορές. Πράγματι, η αντίδραση από την κυβέρνηση ήταν άμεση! Με νομοθετική πρωτοβουλία που πήγα στη Βουλή (Νόμος 4764/2020 Άρθρο 85) επεβλήθη για πρώτη φορά πλαφόν ύψους 6,500 ευρώ στο επιτρεπόμενο όριο μισθού. Το ποσό αυτό δεν είναι αυθαίρετο, καθώς αποτελεί το μέγιστο ύψος μισθού για το οποίο καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Τα γεγονότα αυτά τα έχω επισημάνει επανειλημμένα τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές ως απάντηση μου σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία.

Η κυβέρνηση έδωσε τέλος σε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές! Τα παραπάνω αναφέρθηκαν και στην τηλεφωνική επικοινωνία που ζήτησε να έχει μαζί μου η εφημερίδα “Documento” σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι όποιες διαφορετικού τύπου ερμηνείες αυτών που είπα είναι αυθαίρετες.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα