Βρούτσης: Σκόπιμες παρερμηνείες των τοποθετήσεών μου

Ο πρωην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης
Ο πρωην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης EUROKINISSI

Η κυβέρνηση έδωσε τέλος σε τέτοιες ανήθηκες συμπεριφορές τονίζει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στις αναληθείς δηλώσεις μισθών  από τον Μένιο Φουρθιώτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία. Καμία αναφορά στην εισβολή στο γραφείο του.

Με ανάρτησή του στο facebook αναφορικά με το θέμα του Μένιου Φουρθιώτη ο Γιάννης Βρούτσης κάνει λόγο για σκόπιμες παρεμηνείες των τοποθετήσεών του και υπαραμύνεται της πολιτικής του αναφοριμά με τις αναληθείς δηλώσεις μισθών στο πρόγραμμα ΣΥΝ - εργασία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η κυβέρνηση έδωσε τέλος σε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές".

Ωτσόσο, ο πρώην υπουργός Εργασίας δεν αναφέρεται καθόλου στην εισβολή στο γραφείο του και τις απειλές που δέχθηκε.

Όλη η δήλωση του Γιάννη Βρούτση:

Σχετικά με σκόπιμες παρερμηνείες των τοποθετήσεών μου, επαναλαμβάνω:

Τον Δεκέμβριο του 2020, ύστερα από αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων, διαπίστωσα ύποπτες και αδικαιολόγητα υψηλές δηλώσεις μισθών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του Υπ. Εργασίας.

Ως όφειλα, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες να παγώσουν όλες οι πληρωμές για το μήνα Οκτώβριο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έως ότου διαλευκανθούν οι καταχρηστικές αυτές συμπεριφορές. Πράγματι, η αντίδραση από την κυβέρνηση ήταν άμεση! Με νομοθετική πρωτοβουλία που πήγα στη Βουλή (Νόμος 4764/2020 Άρθρο 85) επεβλήθη για πρώτη φορά πλαφόν ύψους 6,500 ευρώ στο επιτρεπόμενο όριο μισθού. Το ποσό αυτό δεν είναι αυθαίρετο, καθώς αποτελεί το μέγιστο ύψος μισθού για το οποίο καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Τα γεγονότα αυτά τα έχω επισημάνει επανειλημμένα τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές ως απάντηση μου σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία.

Η κυβέρνηση έδωσε τέλος σε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές! Τα παραπάνω αναφέρθηκαν και στην τηλεφωνική επικοινωνία που ζήτησε να έχει μαζί μου η εφημερίδα “Documento” σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι όποιες διαφορετικού τύπου ερμηνείες αυτών που είπα είναι αυθαίρετες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Βρούτσης, Facebook
SHARE:

24Media Network