Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης @2021 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/Eurokinissi

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού απαντά στον Αλ. Τσίπρα για την υπόθεση Λιγνάδη και διερωτάται εάν ζήτησε κανείς ευθύνες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τους Χαϊκάλη- Κιμούλη.

Για χυδαία κομματική εκμετάλλευση της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη κάνει λόγο το Μαξίμου, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε νωρίτερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για συγκάλυψη, αφήνοντας ακόμη και υπόνοιες για κύκλωμα παιδεραστίας

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει και θέτει το ρητορικό ερώτημα εάν ζητήθηκαν ευθύνες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό του Παύλου Χαϊκάλη ως υπουργού και του Γιώργου Κιμούλη σε θέσεις ευθύνης. 

Το Μαξίμου επιμένει δε στη γραμμή περί μη κομματικοποίησης των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, την οποία είχε χαράξει νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ.Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε Υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;

Ευθύνες του ζητήθηκαν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, που όχι μόνο την γνώριζε αλλά προσπάθησε εγγράφως να την συγκαλύψει”, αναφέρει ειδικότερα το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού. 

Μαξίμου: Ψέμα ότι ο Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του Μητσοτάκη 

“Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει επίσης, άλλο ένα μεγάλο ψέμα: ότι ο κ.Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία” συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Το Μαξίμου τονίζει επίσης ότι: “Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», ενθάρρυνε τα πρώτα στόματα να ανοίξουν. Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων της κακοποίησης” και καταλήγει: 

“Είναι κρίμα, μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την μετατρέψει σε αντιπολιτευτικό δηλητήριο. Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση του Πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα παραμένει. Και δεν θα επανερχόμασταν με ανακοίνωση, αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να δώσει στις ανατριχιαστικές υποθέσεις που αποκαλύπτονται, κομματικό χρώμα.” 

ΝΔ: Απόπειρα συγκάλυψης έκανε ο Τσίπρας με τον πρέσβη της Βενεζουέλας 

Νωρίτερα το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας απαντούσε στο ίδιο μήκος κύματος στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», ενθάρρυνε τα στόματα να ανοίξουν. Και θα λάβει κάθε θεσμικό μέτρο ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Οσο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και όλες οι κρατικές υπηρεσίες είναι στη διάθεσή της”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα