Μαυρωτάς: “Θα τα σταθμίσουμε όλα για τη συμφωνία των Πρεσπών”

Μαυρωτάς: “Θα τα σταθμίσουμε όλα για τη συμφωνία των Πρεσπών”
Ο Γιώργος Μαυρωτάς Eurokinissi

Ο Γιώργος Μαυρωτάς επανέλαβε τη βούληση του "Ποταμιού" να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν.

Ορους θέτει το Ποτάμι για να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: “Από την αρχή είχαμε πει ότι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει θετική προδιάθεση, ότι με τα σημερινά δεδομένα θα την στηρίξουμε. Οι πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ ήταν εκτός του πλαισίου της συμφωνίας, η επανόρθωση έγινε επειδή του τράβηξαν το αυτί από τον ΟΗΕ. Σημασία έχει να ερμηνεύουμε με τον ίδιο τρόπο τη συμφωνία, αλλιώς δεν θα είναι βιώσιμη.

Ηδη ακούγονται πολλά για ερμηνευτική δήλωση και πρόσθετα πρωτόκολλα. Θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τα πράγματα, οι διαφορές στην ερμηνεία της συμφωνίας θα εμποδίσουν τη βιωσιμότητά της. Οταν έρθει η ώρα της κύρωσης θα τα σταθμίσουμε όλα”.

Σε σχέση με τις πληροφορίες για πίεση της ΝΔ προς το Ποτάμι να μη στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι “δεν νομίζω ότι η ΝΔ θα ήθελε να συνεργαστεί με κωλοτούμπες. Θα κατέβουμε αυτόνομα στις εκλογές, έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στη Βουλή. Το θέμα των εκλογών θα τεθεί έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να πάνε μετά το Μάιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα