Με το βλέμμα στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσφατα συναντήθηκε με στελέχη από τα 42 επιμελητήρια της χώρας και σήμερα βλέπει τη συντονιστική επιτροπή των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Στο Μοσχάτο αξιολογούν ως ιδιαίτερα σημαντική την εφετινή ΔΕΘ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ αρχίζει και μπαίνει η Νέα Δημοκρατία, καθώς στο Μοσχάτο αξιολογούν την εφετινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ως ιδιαίτερα σημαντική. Και αυτό καθώς πιθανότατα θα είναι η τελευταία ΔΕΘ πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές, στις οποίες οι γαλάζιοι θεωρούν ότι η ΝΔ θα βγει ξεκάθαρα νικήτρια.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πιστεύουν εξάλλου τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας και θεωρούν (οι περισσότεροι) πως είτε ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε τριπλές εκλογές (εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) το Μάιο του 2019 είτε υποψιάζονται (ορισμένοι) ότι μπορεί να αιφνιδιάσει με κάλπες το φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Μητσοτάκης ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να συζητά με φορείς και εν όψει ΔΕΘ.  Η συνάντηση του με τους προέδρους 42 επιμελητηρίων της χώρας την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε βέβαια στον απόηχο της διαγραφής του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε όμως και τις προτάσεις τους εν όψει της ΔΕΘ.

Ο κ.Μητσοτάκης σήμερα στη μία και μισή το μεσημέρι θα δει  τη συντονιστική επιτροπή των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Και έπεται συνέχεια, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή της ΝΔ, στην οποία όπως έχει γράψει το News 24/7 θα στείλει μήνυμα εγρήγορσης και τον Αύγουστο.

Στη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να ξεδιπλώσει το σχέδιο του για την οικονομία, με ένα κύριο μήνυμα: Ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, εναλλακτικός της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θα αφορά τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο, τον οποίο η ΝΔ θέλει να πείσει πως μόνο με πρωθυπουργό τον κ.Μητσοτάκη θα έρθει πραγματική ανάπτυξη, όσο και τους πολίτες, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει τις προβλεπόμενες περικοπές συντάξεων και να κάνει λόγο για αχρειάστα μέτρα απόρροια του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Βασικό στοιχείο του σχεδίου για την επόμενη ημέρα που θα παρουσιάσει ο κ.Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι βεβαίως οι στοχευμένες φοροαπαλλαγές (την περασμένη εβδομάδα άλλωστε έκανε λόγο για δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρηματίες που ασφυκτιούν από χρέη με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους), οι οποίες τελούν βέβαια υπό την αίρεση της επαναδιαπραγμάτευσης των υψηλών κατά τη ΝΔ στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος, αφού πρώτα η νέα κυβέρνηση θα έχει πείσει τους εταίρους με τις μεταρρυθμίσεις που θα έχει εφαρμόσει με το “καλημέρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα