Μετά τους αγρότες, η κυβέρνηση φοβάται νέο “κίνημα της γραβάτας”

Διαβάζεται σε 3'
Μετά τους αγρότες, η κυβέρνηση φοβάται νέο “κίνημα της γραβάτας”
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος από αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις Eurokinissi

Οι δικηγόροι πραγματοποιούν νέα αποχή, ενώ σε απεργίες προχωρούν και οι γιατροί του ΕΣΥ, αλλά και τα ταξί.

Οι αγρότες αποχώρησαν μεν από την Αθήνα, αποφασίζουν όμως σήμερα εάν θα προχωρήσουν σε νέα μπλόκα. Στην κυβέρνηση πάντως θεωρούν ότι αυτό το μέτωπο κλείνει, καθώς άλλωστε το Μάρτιο ξεκινά και η περίοδος της σποράς.

Αν και η δυσαρέσκεια των αγροτών δεν έχει κοπάσει, αφού δεν έχουν ικανοποιηθεί τα βασικά τους αιτήματα για αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και για πλαφόν 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ενώ τα χειροκροτήματα των πολιτών στο Σύνταγμα δείχνουν ότι η ακρίβεια αποτελεί ένα κοινό και μέγιστο πρόβλημα για όλη την κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ταυτόχρονα ανοίγουν άλλα μέτωπα για την κυβέρνηση, που αφορούν εκλογικά κοινά εξίσου “παραδοσιακά” για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει αποφασίσει καθολική αποχή των δικηγόρων για σήμερα Πέμπτη, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ενώ αύριο Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Οι δικηγόροι και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν άλλωστε ξεχάσει το νέο φορολογικό πλαίσιο που πέρασε το Δεκέμβριο η κυβέρνηση. Τότε ιδίως οι δικηγόροι κατηγορούσαν τη ΝΔ για πλήγμα στη μεσαία τάξη, η οποία θεωρείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει εν τω μεταξύ και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας μεταξύ άλλων διπλασιασμό των αποδοχών τους και αφορολόγητο των πρόσθετων εφημεριών. Ενώ ζητούν να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή από τους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπουργική απόφαση για τα επ αμοιβή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία το κόστος του “γρηγορόσημου” για τους ασθενείς ανέρχεται από 300 έως 2.000 ευρώ. Ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποκάλυψε ότι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, πρότεινε την αποζημίωση εργαστηριακών εξετάσεων με 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό και την αποζημίωση απεικονιστικών εξετάσεων με 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό, πληρωτέα από τον ασθενή.

Ο Λυμπερόπουλος ξαναχτυπά

Χειρόφρενο όμως θα τραβήξουν ξανά και τα ταξί. Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) η Αθήνα θα μείνει χωρίς ταξί.

“Το οικονομικό μοντέλο διακυβέρνησης που επέλεξε η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει κάθε μορφή ατομικής επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Χθες ήταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σήμερα οι αγρότες, αύριο κάποιοι άλλοι”, αναφέρει μάλιστα ο ΣΑΤΑ. Ταυτόχρονα όμως εξαπολύει επίθεση και στην αντιπολίτευση, την οποία κατηγορεί ότι θέλει να εμποδίσει το Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Ο κ.Λυμπερόπουλος υπενθυμίζεται ότι είχε διαγραφεί από τη ΝΔ το 2011, είχε στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ το 2015, είχε έρθει ξανά σε σύγκρουση με τη ΝΔ το 2016 με αφορμή τη δραστηριοποίηση πολυεθνικών εταιρειών στον κλάδο, είχε χάσει την ηγεσία του ΣΑΤΑ το 2020 και επέστρεψε το 2022.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα