Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από τις Βρυξέλλες: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από τις Βρυξέλλες: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη
O Κυριάκος Μητσοτάκης κατα την είσοδό του στην Σύνοδο Κορυφής. Dimitris Papamitsos_Press Photographer

Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά “τείχη” απέναντι στην Τουρκία, η χώρα μας έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους, η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης είναι άκυρη τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής

Βέβαιος ότι θα λάβει την έμπρακτη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα θέσει το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης.

“Το δήθεν Memorandum of Understanding μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι άκυρο. Παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα” τόνισε ο κ.Μητσοτάκη και πρόσθεσε: “Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά “τείχη” απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία η χώρα μας δεν είναι μόνη της, έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους. Πορευόμαστε με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως με σχέδιο. Και με τη βεβαιότητα ότι ενωμένος ο ελληνικός λαός στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα