Μηνύματα αγάπης για την Ελλάδα στην ομιλία του Καρόλου στο Προεδρικό

Μηνύματα αγάπης για την Ελλάδα στην ομιλία του Καρόλου στο Προεδρικό
O πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του Καμίλα σε παλαιότερη επίσκεψη τους στη Γαλλία AP

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Καμίλα φτάνουν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα. Συναντήσεις με Παυλόπουλο και Τσίπρα. Ομιλία για τις ελληνοβρετανικές σχέσεις στο επίσημο δείπνο

Για την μακρά ιστορία της Ελλάδας και τον πολιτισμό της αναμένεται να μιλήσει ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα εκφωνήσει ομιλία και στο επίσημο δείπνο που γίνεται προς τιμήν του από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί,  μπροστά σε 100 περίπου καλεσμένους, θα αναφερθεί στους μακραίωνους δεσμούς της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το παρών στο δείπνο θα δώσουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καλεσμένοι θα είναι ακόμη μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέας Δρακόπουλος, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Λάτση Εριέττα Λάτση,  η πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα, Κάθριν Σμιθ, η πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Αννα Καλλιάνη.

Το μενού θα περιλαμβάνει φρέσκο ελληνικό ψάρι.

Την Πέμπτη ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στον Πειραιά για επαφές και επίσκεψη στο συμμαχικό κοιμητήριο του Φαλήρου, επίσκεψη σε βρετανικό πολεμικό πλοίο καθώς και στο θωρηκτό Αβέρωφ. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου για το διεθνή πρόγραμμα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί αύριο μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα το Μουσείο Μπενάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής, ενώ θα επισκεφθεί και ξενώνα φιλοξενίας γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την Παρασκευή Κάρολος και Καμίλα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη, που έχει συνδεθεί με την βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια τα γραφεία ΜΚΟ για τους πρόσφυγες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα