Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μία συμφωνία εκτός εθνικής γραμμής

Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μία συμφωνία εκτός εθνικής γραμμής
GEOPGE KONTARINHS EUROKINISSI

Με τη συμφωνία των Πρεσπών δημιουργείται ένα θερμοκήπιο αλυτρωτισμού για το μέλλον και δεν διασφαλίζεται το erga omnes, εκτίμησε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση, αλλα και στον πρώην πλέον κυβερνητικό εταίρο των ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δεχτήκατε σήμερα υποχωρήσεις που καμία άλλη Ελληνική Κυβέρνηση δεν έπραξε», είπε, ενώ συνέχισε: «Συζητάμε σήμερα μια συμφωνία στην οποία αντιτίθεται, η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Η Βουλή βρίσκεται «εν προφανεί δυσαρμονία προς το λαϊκόν αίσθημα», όπως έλεγε το Σύνταγμα του 1975».

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν διασφαλίζεται η χρήση της ονομασίας erga omnes (έναντι όλων)ι. «Με τη συμφωνία που δεχτήκατε, ναι μεν η κρατική οντότητα θα ονομάζεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά θα κατοικείται από Μακεδόνες, που μιλάνε Μακεδονικά. Άρα, τελικά, πώς θα λέγεται στην πράξη η χώρα; Μακεδονία! Με την άδειά σας!! Και ήδη το «Βόρειος», πολύ πριν εγκριθεί η Συμφωνία από τα δύο κοινοβούλια, έχει ξεχαστεί.»

Εκανε λόγο για σοβαρούς κινδύνους λέγοντας: «Η Συμφωνία αποτελεί θερμοκήπιο αλυτρωτισμού για το μέλλον. Με το άρθρο 7, ουσιαστικά δημιουργούνται δύο έννοιες για τη Μακεδονία. Άλλα θα εννοούμε εμείς, άλλα οι γείτονές μας. Και θα φανεί πολύ γρήγορα, ότι δίνετε τη δυνατότητα στους γείτονες να οικειοποιηθούν σχεδόν αποκλειστικά την έννοια του σύγχρονου "Μακεδόνα"».

Ο κ.Μηταράκης κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή το επίσημο κείμενο του νέου Συντάγματος της ΠΓΔΜι: «Συμβαίνει κάτι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά: Σε ένα ζήτημα μείζονος εθνικής ευαισθησίας, που δεσμεύει εσαεί την Ελλάδα, οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν εν κενώ και χωρίς να έχουν υπάρξει επαρκείς διευκρινίσεις από την πλευρά των Σκοπίων», είπε και κατέληξε:

«Στα Εθνικά μας θέματα, φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη στην Κυβέρνηση και σας ζητούν με κάθε τρόπο να φύγετε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιμένει για το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ η ΝΔ: Παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών

SHARE: