Μητσοτάκης: Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις

Μητσοτάκης: Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις
Dimitris Papamitsos

Η ΝΔ είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαχωρίζοντας τον υγιή πατριωτισμό από το στείρο και ακραίο εθνικισμό. Κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε "αυτή την κακή συμφωνία", αλλά με ανοιχτά σχολεία, τόνισε

Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τις καταλήψεις σχολείων για το Σκοπιανό, ξεκαθάρισε και επισήμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την Πάτρα όπου παρακολούθησε τον εορτασμό για τον πολιούχο της πόλης Αγιο Ανδρέα, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε:

“Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως, κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία. Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΝΔ με διαρροή είχε ταχθεί απέναντι σε πατριδοκάπηλους που κρύβονται πίσω από τις καταλήψεις. Το κόμμα έτσι πήρε εμμέσως διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, οι οποίοι είχαν αιτιολογήσει σαφώς τις καταλήψεις για το Σκοπιανό. Από το Μοσχάτο βεβαίως λένε ότι δεν υπήρξε ενόχληση για Γεωργιάδη- Βορίδη, καθώς εξυπηρετούν την ανάγκη της ΝΔ να απευθυνθεί και σε ένα πιο δεξιό ακροατήριο όπως λένε κατ ιδίαν. Όμως είναι γεγονός ότι δεν επικρατεί και ενθουσιασμός στο κόμμα κάθε φορά που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να “φωνάζει” επικοινωνιακά- διότι άλλωστε γίνονται αντιληπτές και οι προσωπικές του στοχεύσεις για το μέλλον. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι ο κ.Γεωργιάδης χθες μετά τις διαρροές του Μοσχάτου έσπευσε να δηλώσει με ανάρτηση του στο facebook πως οι μαθητές πρέπει και μπορούν να διαδηλώνουν για το Σκοπιανό, αλλά τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα