Μητσοτάκης: Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του

Μητσοτάκης: Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του

Η σιωπηρή πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης του δημοσίου, υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg

“Δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια όταν πρέπει να υπογράψω απολύσεις, γνωρίζοντας πως χιλιάδες κόσμου θα χάσουν τη δουλειά τους”, δηλώνει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg και στον δημοσιογράφο Ράιαν Τσίλκοουτ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η δουλειά μου είναι δύσκολη από συναισθηματικής απόψεως. Αν πρέπει ωστόσο να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον είναι να κάνω την καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του”, σημειώνει.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι μπορεί να μετατραπεί στον “πιο αντιδημοφιλή πολιτικό της Ελλάδας”, ο κ. Μητσοτάκης απαντά πως υπάρχουν αρκετοί αντιδημοφιλείς πολιτικοί στην Ελλάδα σήμερα.

“Αν κοιτάξετε (ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί), θα δείτε ότι ο κόσμος  ξέρει. Είναι αυτοί που οδήγησαν σε αυτό το υπερδιογκωμένο κράτος. Είναι πιο αντιδημοφιλείς από εμένα. Προσωπικά υποστηρίζω τις συγκεκριμένες θέσεις εδώ και εννέα χρόνια”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι “αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του”.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να προκληθούν νέες αναταραχές στη χώρα εξαιτίας των απολύσεων.

“H Ελλάδα προγραμματίζει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει άλλους 25.000 σε διαθεσιμότητα, ωστόσο υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία εκεί έξω που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Είναι πολλοί οι Έλληνες που υποστηρίζουν την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα”.

Αναφορικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, αναφέρει ότι θα αποτελέσει και το “πρώτο τεστ” της νέας κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς έχουν ήδη εκδηλωθεί καταλήψεις κτιρίων, όπως επισημαίνει, ενώ έχει προγραμματιστεί γενική απεργία στις 16 Ιουλίου.

Το θέμα άλλωστε αποτελούσε έως πρότινος, “την ιερή αγελάδα” της Ελλάδας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Όπως όλες οι ψήφοι, και αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά εγώ προβλέπω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου”, τονίζει και συμπληρώνει πως “η κυβέρνηση έχει μεν μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πια περισσότερο ομοιογενής από ό,τι ήταν στο παρελθόν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα