Mητσοτάκης: Δεν θα είναι εκλογική χρονιά το 2021- Η ΝΔ είναι το κόμμα του πολιτικού κέντρου

Mητσοτάκης: Δεν θα είναι εκλογική χρονιά το 2021- Η ΝΔ είναι το κόμμα του πολιτικού κέντρου
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα σενάρια πρόωρων εκλογών και τα περί δεξιάς στροφής στον ανασχηματισμό. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί η Τουρκία να θέσει γκρίζες ζώνες και αποστρατικοποίηση νησιών στις διερευνητικές επαφές

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αλλά και την κριτική για δεξιά στροφή στον πρόσφατο ανασχηματισμό απέρριψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ANT1.

“Πρόθεση μου είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. Το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά”, δήλωσε και διερωτήθηκε μάλιστα: “Και γιατί να είναι εκλογική χρονιά; Να διεκδικήσω ακριβώς τι; Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απολαμβάνει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 158 βουλευτών”.

Υποστήριξε επίσης ότι: “Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι κυρίαρχη σε αυτό που αποκαλούμε πολιτικό κέντρο, το μέσο της πολιτικής ζωής, το οποίο κυρίως εκφράζει συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν πολύ έντονες ιδεολογικές αναφορές, οι οποίοι θέλουν πρωτίστως να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χωρίς πάντα σκληρό ιδεολογικό πρόσημο και περιμένουν από την κυβέρνηση δουλειά και αποτελεσματικότητα”.

Ουσιαστικά δηλαδή ερμήνευσε το κέντρο ως ελαφρά απολιτίκ χώρο που ενδιαφέρεται περισσότερο για τα πρακτικά αποτελέσματα από ό,τι για ιδεολογικές αρχές. Εκτίμησε επίσης ότι “όλο και περισσότεροι πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι και αυτοί θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή εκφράζονται πολιτικά από τη ΝΔ.”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε εξάλλου ότι η συζήτηση για το εάν έστρεψε το τιμόνι δεξιά με τον ανασχηματισμό είναι μία συζήτηση λίγο απλοϊκή καθώς όπως είπε “Η ΝΔ έχει στελέχη από πολλές και διαφορετικές αφετηρίες”. Δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ είναι η “μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη των αλλαγών, της μετριοπάθειας και της κοινωνικής ευαισθησίας”.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην υπόθεση Νovartis, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δικαιώθηκε σε όσα έλεγε από το 2018, ότι δηλαδή υπήρχε ένα σκάνδαλο συνταγογράφησης και το πολιτικό σκάνδαλο αφορούσε στη στοχοποίηση δέκα πολιτικών προσώπων από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα τι θα πράξει εάν η Τουρκία βάλει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών, που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου, θέματα όπως γκρίζες ζώνες και αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: “Δεν πρόκειται καμία ελληνική κυβέρνηση να συζητήσει τα θέματα αυτά. Καμία κυβέρνηση δεν τα συζήτησε στο παρελθόν, δεν θα τα συζητήσει και αυτή. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν είναι θέματα που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης”.

Σημείωσε επίσης ότι οι διερευνητικές επαφές είναι άτυπες συνομιλίες όχι διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν το 2016, δηλαδή πάνω στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και πλέον και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να καταλήξουμε σε συνυποσχετικό και να φτάσουμε στη Χάγη για τα θέματα που συνδέονται με τις θαλάσσιες ζώνες ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Έχω τη διάθεση και την επιθυμία να βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης συνεννόησης και επίλυσης της βασικής μας διαφοράς με την Τουρκία. Και πιστεύω ότι και η Τουρκία πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι προς δικό της όφελος».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα