Μητσοτάκης: Είμαστε κοντά σε πλαφόν στο φυσικό αέριο

Μητσοτάκης: Είμαστε κοντά σε πλαφόν στο φυσικό αέριο
AP / @Olivier Matthys

Την ελπίδα ότι η ΕΕ θα λάβει επιτέλους αποφάσεις εξέφρασε ο πρωθυπουργός προερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα μέτρα στήριξης.

Αισιόδοξος για το πλαφόν στο φυσικό αέριο εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης, 

προερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ε ενεργειακής κρίσης.

“Ελπίζω ότι μετά από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων θα μπορέσουμε σήμερα ή το αργότερο την επόμενη Δευτέρα στο συμβούλιο υπουργών, να οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας. Είμαστε κοντά στο να βάλουμε ένα ανώτατο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Η επιχειρηματολογία μας πια είναι γνωστή σε όλα τα κράτη-μέλη και θεωρώ ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρούμε τις απαραίτητες ισορροπίες για να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε  ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε:

“Ειναι απολύτως απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει επιτέλους ένα ξεκάθαρο σήμα στις αγορές και να σταματήσει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από πλευράς Ρωσίας. Πρέπει να στηρίξουμε τους καταναλωτές μας, τις επιχειρήσεις μας, την κοινωνία μας, την οικονομία μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα ακρίβειας, προϊόν του πολέμου και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία”.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαιωσε παντως ότι : “Σε καθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις, η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα μέτρα προκειμένου να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Θέλω να θυμίσω ότι μόνο μέσα στο Δεκέμβριο αππ τον προυπολογισμό θα δοθούν  900 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά, να στηρίξουμε τα εισοδήματα, αλλά και τους συμπολίτες μας που δικαιούνται επίδομα στήριξης για τις αγορές του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό σε συνδυασμό με μία σειρά από άλλες πρωτοβουλίες όπως το καλάθι του νοικοκυριου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί “

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα