Μητσοτάκης: Η γενιά μας να πει το ΟΧΙ σε λαϊκισμό, διχασμό, μισαλλοδοξία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων EUROKINISSI

Στις Βρύσες Αποκορώνου, στην Κρήτη παρακολούθησε την παρέλαση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι Έλληνες ενωμένοι θα καταφέρουν να πάνω τη χώρα μπροστά.

Την αισιοδοξία του ότι οι Έλληνες ενωμένοι θα τα καταφέρουν να πάνε τη χώρα μπροστά εξέφρασε την Κυριακή από τις Βρύσες Χανίων ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ.

Μετά το τέλος των οποίων δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που γιορτάζομε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σήμερα εδώ στον τόπο καταγωγής μου στα Χανιά, στις Βρύσες, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Και βέβαια, οι γιορτές αυτές στην ελληνική περιφέρεια έχουν ένα πιο αυθόρμητο, πιο ανθρώπινο χαρακτήρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του μετά το τέλος των εκδηλώσεων.

Και προσέθεσε: «Τα νέα παιδιά τα οποία παρέλασαν σήμερα, με το χαμόγελο τους, με την αυτοπεποίθηση τους, με την αισιοδοξία τους μας έδωσαν και το μέτρο της δικιάς μας ευθύνης, το οποίο δεν είναι άλλο, από το να εξασφαλίσουμε ότι αυτά θα ζήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών τους.

Σήμερα τιμάμε το μεγάλο ΟΧΙ το οποίο ειπώθηκε στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου πριν από 78 χρόνια.

Η δικιά μας γενιά θα πρέπει να πει με το δικό της τρόπο το δικό της ΟΧΙ. Το οποίο είναι ένα ΟΧΙ στον λαϊκισμό, ένα ΟΧΙ στο διχασμό, ένα ΟΧΙ στη μισαλλοδοξία, ένα ΟΧΙ στη διχόνοια.

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του λαού μας.

Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και αυτή τη μεγάλη δυσκολία θα την ξεπεράσουμε. Θα την ξεπεράσουμε ενωμένοι για να πάμε επιτέλους τη χώρα εκεί που της αξίζει, επιτέλους να πάμε την Ελλάδα μπροστά και ότι μαζί μπορούμε.

Χρόνια πολλά, σε όλες και σε όλους».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στις Βρύσες του Δήμου Αποκορώνου, το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως και ακολούθησε τελετή μνήμης στο ηρώο της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στέφανο στο ηρώο της περιοχής, ενώ παιδιά σχολείων τραγούδησαν δύο ριζίτικα τραγούδια.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με μαθητές αλλά και κατοίκους των Βρυσσών που του πρόσφεραν τσικουδιά και παραδοσιακούς μεζέδες.

Λίγο πριν των αναχώρηση του ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε ολιγόλεπτη επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Βρυσών. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον διοικητή της υπηρεσίας για τη λειτουργία του Σταθμού ενώ παράλληλα συνεχάρη το προσωπικό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πυρκαγιά του Ιουλίου στον Αποκόρωνα.

Σε συνομιλία του με πυροσβέστες τόνισε χαρακτηριστικά: «Μακάρι η ανταπόκριση και αλλού να ήταν τόσο αποτελεσματική όσο και εδώ πέρα».

Στον κ. Μητσοτάκη προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ φωτογραφήθηκε με το προσωπικό της υπηρεσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παυλόπουλος: Το ΟΧΙ του 1940 εμπνέει τον αγώνα απέναντι στους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού

Το μήνυμα του πιλότου F-16 και η απάντηση του Παυλόπουλου

28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

SHARE:

24Media Network