Μητσοτάκης για Ουκρανία: Το τίμημα θα είναι βαρύ

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Το τίμημα θα είναι βαρύ
Συνάντηση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις και θα ενημερώσει και τη Βουλή το πρωί της Τρίτης. Τι είπε για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις αναταράξεις στην ενέργεια

Τα δύσκολα που έρχονται και στην ελληνική οικονομία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που εντείνει την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, δεν έκρυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε για τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει όπως είπε και τη Βουλή το πρωί της Τρίτης. Ζήτησε εθνική ομοψυχία και “να αφήσουμε στην άκρη τα μικροπολιτικά συμφέροντα”. Και τόνισε ότι απαιτείται από όλους ενότητα, ψυχραιμία, σύνεση και αυτοπεποίθηση.

“Είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής που θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και το τίμημα θα είναι βαρύ”, προειδοποίησε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης. Εκτίμησε ότι: “Η Ελλάδα στάθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας” και δήλωσε ότι: “Είμαστε έτοιμοι για τις αναταράξεις στην ενέργεια”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι θα υπάρξει απόλυτη εγρήγορση για κυβερνοεπιθεσεις και εκστρατείες παραπληροφόρησης και δήλωσε ότι: “Θα βρεθούμε δίπλα στις χώρες που θα πιεστούν από προσφυγικές ροές”.

Ο κ. Μητσοτάκης στις 16:00 θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα