Μητσοτάκης υπέρ Ισραήλ και κατά Κασσελάκη: “Θέλετε να πάτε στην Παλαιστίνη μόνο για σέλφι”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σαφή θέση υπέρ του Ισραήλ και αποστάσεις από την αναγνώριση κράτους Παλαιστίνης από Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία πήρε ο πρωθυπουργός, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για επικίνδυνη αφέλεια με αφορμή το ταξίδι σε Παλαιστίνη.

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του στην Παλαιστίνη αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη Χαμάς, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα πήρε σαφή θέση υπέρ του Ισραήλ και αποστάσεις από την απόφαση της Ισπανίας, της Ιρλανδία και της Νορβηγίας για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

Ειδικότερα, στη δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε για τον κ. Κασσελάκη: “Καταλαβαίνω το λάιφσταϊλ και να φωτογραφίζεσαι με οποιονδήποτε, να κάνεις πολιτική για να είσαι ελκυστικός σε συγκεκριμένες εκπομπές της τηλεόρασης. Δικαίωμα σας όσο το κάνετε εντός της χώρας, Όταν φεύγετε από τα εσωτερικά και πάτε στα εξωτερικά όμως χρειάζεται προσοχή”. 

Ο πρωθυπουργός συνέχισε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: “Άκουσα ότι ο αρχηγός σας θα πάει στη Ραμάλα. Έχετε κανονίσει με ποιους θα συναντηθείτε; Θα συναντηθείτε και με την ηγεσία του Ισραήλ; Μήπως θέλετε να πάτε μόνο για σέλφι;” Διερωτήθηκε επίσης: Να υιποστηρίξουμε την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης και να πούμε τι; Να πούμε για τη Χαμάς ότι είναι ντεμέκ τρομοκρατική οργάνωση;” και πρόσθεσε: “Αυτά είναι επικίνδυνη αφέλεια στα εξωτερικά θέματα”. 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε όσον αφορά στην αναγνώριση κράτους Παλαιστίνης ότι: “Η άποψη της κυβέρνησης είναι σαφής. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει λύση δύο κρατών και θεωρεί ότι η οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το καθεστώς της Παλαιστίνης μπορεί να ληφθεί μόνο στα πλαίσια ενός οριοθετημένου ξεκάθαρου οδικού χάρτη. Και θεωρούμε ότι δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο αυτή τη στιγμή.” 

Είπε επίσης: “Εγώ σέβομαι τις αποφάσεις και των άλλων χωρών. Εμείς ψηφίσαμε στον ΟΗΕ υπέρ της αναβάθμισης της συμμετοχής της Παλαιστίνης στον Οργανισμό. Δεν ασκώ κριτική στις αποφάσεις άλλων χωρών, όμως όταν ακούω τη Χαμάς – που δεν είναι ακριβώς τρομοκρατική οργάνωση κατά τον αρχηγό σας – να πανηγυρίζει και να λέει ότι αν δεν είχαμε κάνει αυτή την άθλια επίθεση, με κομμένα κεφάλια και βιασμούς, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Όπως δεν μπορώ να ταυτίσω τη Χαμάς με το δίκιο του παλαιστινιακού λαού”. 

Στις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε ότι: “Έχουμε ασκήσει κριτική στο Ισραήλ για ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα και απώλειες παιδιών και αμάχων”.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα