Μητσοτάκης και άλλοι 8 ηγέτες κρατών ζητούν την έκδοση "κορονομόλογου"

Το "αρχηγείο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες
Το "αρχηγείο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες AP

Την έκδοση ομολόγων για τον κορονοϊό, ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση με επιστολή που συνυπογράφουν, ο Κυρ. Μητσοτάκης και άλλοι οκτώ ηγέτες κρατών της Ε.Ε.

Οι ηγέτες εννέα κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσαν την Ένωση να δημιουργήσει κορονο-ομόλογα, προκειμένου να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση, σε μια επιστολή που απέστειλαν σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

"Πρέπει να εργαστούμε σε έναν κοινό χρεωστικό τίτλο που θα εκδοθεί από κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα στην αγορά προς όφελος όλων των Κρατών μελών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημίες που θα προκληθούν από τον κορονοϊό", επισημαίνεται στην επιστολή με ημερομηνία 25 Μαρτίου.

"Αυτός ο κοινός χρεωστικός τίτλος θα πρέπει να είναι επαρκούς μεγέθους και διάρκειας προκειμένου να είναι πλήρως αποτελεσματικός και να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης τώρα ή στο μέλλον", επισημαίνεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Την επιστολή υπογράφουν, πέραν του Έλληνα πρωθυπουργού, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Σλοβενίας, του Βελγίου και καλούν την Ένωση να "εξερευνήσει άλλα εργαλεία όπως συγκεκριμένη χρηματοδότηση δαπανών που συνδέονται με τον κορονοϊό στον προϋπολογισμό της Ε.Ε." για το 2020 και το 2021.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Μητσοτάκης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρυξέλλες
SHARE:

24Media Network