Μητσοτάκης: Καλώ τους πολιτικούς αρχηγούς να πάμε με ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο

Μητσοτάκης: Καλώ τους πολιτικούς αρχηγούς να πάμε με ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός με δήλωση του επιμένει ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έπρεπε να απαγορευθεί για υγειονομικούς λόγους και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι αυτή επιλέγει τη σύγκρουση. Για υποκρισία και φαρισαϊσμό τον κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να επιστρέψει στα κόμματα της αντιπολίτευσης την κατηγορία για το ποιος επιλέγει τη σύγκρουση για το Πολυτεχνείο επιχειρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρενέβη με δήλωση του υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση της πορείας ήταν επιβεβλημένη λόγω κορονοϊού στο πλαίσιο του lockdown

Ο πρωθυπουργός επιμένει στο επιχείρημα ότι εφέτος δεν εορτάσθηκε ούτε η 28η Οκτωβρίου και υποστηρίζει ότι ήταν καθαρά υγειονομικοι οι λόγοι της απαγόρευσης, αντιπαρερχόμενος τις καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελεων για αντισυνταγματικότητα της απαγόρευσης.

Θέλοντας δε να εμφανιστεί ενωτικός και χαμηλών τόνων, καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να αφήσουν μαζί συμβολικά ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο.

Η πλήρης δήλωση του πρωθυπουργού για το Πολυτεχνείο έχει ως εξής: 

“Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο.

Φέτος δεν γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου. Αλλά αυτό δεν μείωσε τη σημασία τους.

Ελεύθερα επιλέγουμε οι ίδιοι να περιορίσουμε κάποια δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε αλλά και το κοινό καλό.

Γιατί ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υπευθυνότητα. 

Απέναντι στον κίνδυνο της χούντας, οι πρωτοπόροι του Πολυτεχνείου στάθηκαν άοπλοι. Απέναντι στον κίνδυνο του θανάτου, εμείς οπλιζόμαστε με τη συνείδησή μας.

Γιατί κυρίως αυτή μας επιβάλλει, φέτος, να τιμήσουμε τη μεγάλη επέτειο όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της: Προφυλάσσοντας την υγεία όλων.

Ειλικρινά πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πανδημίας.

Η απόφαση να μην γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορεία επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο.

Μόλις χθες θρηνήσαμε την απώλεια 71 συμπολιτών μας.

Είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών.

Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο.

Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας.”

ΣΥΡΙΖΑ: Φαρισαϊσμός πέρα από κάθε φαντασία

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του απάντησε στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι μιλάει εναντίον του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε και σημειώνει σκωπτικά ότι η πρόταση για παρουσία 6 πολιτικών αρχηγών… προσκρούει στη διάταξη περί δημοσίων συναθροίσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος:

“Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αφού έχει αναστείλει το Σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων πανελλαδικά και έχει απειλήσει κόμματα και φορείς με συλλήψεις αν τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού. Του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε. Και για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει και μάλιστα δημόσια τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο θεσμός του Αρχηγού του κράτους δεν είναι επικουρικός στο ρόλο της κυβέρνησης.

Ωστόσο, η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε. Ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα