Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής
O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Από την Κρήτη ο πρωθυπουργός σχολίασε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές από τον Αλέξη Τσίπρα

Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κρήτη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος Κρήτης στο δημαρχείο Ηρακλείου ο πρωθυπουργός σχολίασε ειδικότερα την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές από τον Αλέξη Τσίπρα.

“Καλοδεχούμενη η πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει, αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μια πάρα πάρα πολύ καλή ευκαιρία, όχι μόνο να επαναβεβαιώσουμε την συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, αυτό είναι δεδομένο, αλλά κυρίως να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε λοιπόν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς. Και νομίζω θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να την κάνουμε στη Βουλή στις επόμενες μέρες. Να μιλήσουν οι υπουργοί για το έργο τους και βέβαια θα μιλήσουμε και για τα θέματα του Κράτους Δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έγιναν την περασμένη τετραετία” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Είμαστε, λοιπόν, απολύτως έτοιμοι για αυτή την μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη. Και εύχομαι και ελπίζω οι πολίτες να προσπεράσουν αυτό το νέφος της τοξικότητας, του πολύ πολωμένου πολιτικού λόγου και τελικά να αντιληφθούν ποιοι είναι αυτοί πραγματικά που μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και γιατί ταυτόχρονα δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν της χώρας. Διότι δεν θέλει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθεί τα τέσσερα χρόνια της δικιάς τους διακυβέρνησης. Θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να πούμε και παραπάνω απόψε το βράδυ στην πολιτική ομιλία την οποία θα κάνουμε. Και από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας.”

Την πρόταση δυσπιστίας έκανε αποδεκτή εκ μέρους της κυβέρνησης νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεραπετρίτης επικαλέστηκε μία φράση από την εισαγωγή στο “Υπέρ του αδυνάτου” του Λυσία, πρώτα στα αρχαία και μετά στα νέα ελληνικά, για να δείξει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δε φοβάται την πρόταση μομφής, αλλά τη θεωρεί αφορμή για να αντεπιτεθεί.

Ο υπουργός Επικρατείας έδειξε άλλωστε ποια θα είναι η κυβερνητική γραμμή στη συζήτηση, υποστηρίζοντας ότι βάσει του νομικού θέσφατου “ένοχος, ένοχον ού ποιεί”, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τις υποκλοπές, καθώς έχει “λερωμένη τη φωλιά του” με την υπόθεση Novartis.

Η κυβέρνηση ζήτησε η συζήτηση να αρχίσει άμεσα (σήμερα Τετάρτη στις έξι το απόγευμα), ώστε να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, προτού ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ιαπωνία.

Στο ερώτημα πάντως εάν ο κ.Μητσοτάκης θα διακόψει την επίσκεψη του στην Κρήτη λόγω των εξελίξεων, κυβερνητικές πηγες απαντούσαν ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ και ο ίδιος παρέπεμψε στην αποψινή του ομιλία στο Ηράκλειο. Υπενθυμίζεται ότι στις επτά το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, κατά την οποία αναμένεται να απαντήσει αναλυτικά και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι προτού καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε στη Βουλή τα ονόματα όσων -με βάση τα στοιχεία που του έδωσε μετά από αίτημά του η ΑΔΑΕ– παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  • ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
  • ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος
  • ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης
  • ο πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος
  • οι επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αριστείδης Λάγιος και Θόδωρος Αλεξόπουλος

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα