Μητσοτάκης: Κανένα κράτος δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

President of New Democracy, Kyriakos Mitsotakis, delivers a speech during the general meeting of the Federation of Industries of Northern Greece at the Hyatt Regency Hotel, in Thessaloniki, Greece on May 24, 2017. /   , ,     (),  Hyatt Regency, ,  24 2017.
President of New Democracy, Kyriakos Mitsotakis, delivers a speech during the general meeting of the Federation of Industries of Northern Greece at the Hyatt Regency Hotel, in Thessaloniki, Greece on May 24, 2017. / , , (), Hyatt Regency, , 24 2017. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Γι' αυτό τον λόγο είναι αναγκαίο τα πιο πλούσια και ισχυρά κράτη να πρωτοπορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η σημερινή παγκόσμια ημέρα για την προστασία του περιβάλλοντος είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, κυρίως απέναντι στις επόμενες γενιές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι κανένα Κράτος, όσο ανεπτυγμένο και εάν είναι, δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, και γι’ αυτό το λόγο, είναι αναγκαίο τα πιο πλούσια και ισχυρά Κράτη να πρωτοπορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Να δείχνουν το δρόμο, να αποτελούν παράδειγμα με τις δράσεις και τις πολιτικές τους. Και όχι να γυρίζουν την πλάτη αδιαφορώντας για ένα παγκόσμιο πρόβλημα που γιγαντώνεται και απειλεί την ανθρωπότητα. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση γεννά δυστυχία, φτώχεια και λειτουργεί αποτρεπτικά για την ανάπτυξη. Η βιώσιμη ανάπτυξη με αυστηρούς κανόνες και καθορισμένο πλαίσιο ώστε να εξυπηρετείται η πρόοδος αλλά ταυτόχρονα να μην επιβαρύνεται αλόγιστα το περιβάλλον είναι ύψιστη προτεραιότητα. Και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε όλοι», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network