Μητσοτάκης: Κατηγορηματικά όχι σε πρόωρες εκλογές – Έχω αποφασίσει εξάντληση τετραετίας

Μητσοτάκης: Κατηγορηματικά όχι σε πρόωρες εκλογές – Έχω αποφασίσει εξάντληση τετραετίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Star Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση παρά την όποια φθορά και αναταράξεις απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών.

“Όχι. Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω «όχι» κατηγορηματικά” δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς στο πλαίσιο συνέντευξης του στο Star εάν εξετάζει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Υπενθύμισε άλλωστε ότι ο ίδιος έχει εκφραστεί πάρα πολλές φορές δημόσια υπέρ της ανάγκης οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν την τετραετία τους, άρα θα εμφανιζόταν ασυνεπής. “Έχω αποφασίσει εξάντληση της τετραετίας” τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε επίσης ότι: “Η κυβέρνηση αυτή, παρά τις αναταράξεις, παρά τις δυσκολίες, παρά τη φθορά η οποία μπορεί να υπάρχει και η οποία θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη, αισθάνομαι ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.

Έχει 158 βουλευτές, μία άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και έχει τη δυνατότητα -τελειώνοντας με την πανδημία- να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δρόμο δυναμικής ανάκαμψης.”

Δήλωσε εξάλλου: “Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας όχι μόνο για το πώς αντιμετώπισα τις κρίσεις που μας έτυχαν και ήταν πολλές, ξεκινώντας από τον Έβρο, τα ελληνοτουρκικά, τις κρίσεις στο Αιγαίο, φυσικά τον κορονοϊό και την οικονομική κρίση. Θέλω να κριθώ και για τη δυνατότητά μας ως χώρα, ως κοινωνία, να βάλουμε ξανά την Ελλάδα σε μια δυναμική τροχιά ανάκαμψης.”

Εκτίμησε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο τέλος της τετραετίας. “Και στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα αποφασίσουν και θα συγκρίνουν την τετραετία Κυριάκου Μητσοτάκη με την προηγούμενη τετραετία Αλέξη Τσίπρα. Και θα πρέπει να διαλέξουν αν θα θέλουν να συνεχίσουν σε αυτόν το δρόμο ή αν θα θέλουν να επιστρέψουν σε κάτι το οποίο είναι πολύ διαφορετικό και το οποίο θεωρώ ότι πήγε τη χώρα πίσω. Άρα και το δίλημμα, πιστεύω, στο τέλος της τετραετίας για τους πολίτες θα είναι πάρα πολύ καθαρό”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε ξεκαθαρίζοντας “καμία κουβέντα για εκλογές” καθώς άλλωστε επισήμανε ότι είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα και σχολίασε καυστικά: “Μου κάνει μάλιστα εντύπωση γιατί κάθε φορά κατηγορηματικά και όλο και πιο κατηγορηματικά κλείνω αυτή τη συζήτηση και η συζήτηση επανέρχεται. Αν κάποιοι φοβούνται εκλογές και την ανακινούν αυτή τη συζήτηση είναι δικό τους πρόβλημα, δεν είναι δικό μου.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα