Μητσοτάκης: Η λάσπη θα απαντιέται και θα απαντιέται σκληρά

Μητσοτάκης: Η λάσπη θα απαντιέται και θα απαντιέται σκληρά
Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας Eurokinissi

Στον πρωθυπουργό επέρριψε την ευθύνη της οξύτητας στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ από την Αιτωλοακαρνανία. “Αρκετά κύλησαν αυτόν τον τόπο στη λάσπη αυτοί που σήμερα επικαλούνται ότι δήθεν κατέχουν το ηθικό πλεονέκτημα” είπε. Οι συνταξιούχοι είναι περήφανοι άνθρωποι, δεν εξαγοράζονται, εκτίμησε για τη 13η σύνταξη.

Στη χθεσινή πρωτοφανή σε ένταση σύγκρουση στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος με τη Νέα Δημοκρατία, Νεκτάριο Φαρμάκη και συνομίλησε με κατοίκους.

“Ποτέ δεν είμαστε εμείς, φίλες και φίλοι, οι επισπεύδοντες σε οποιαδήποτε οξύτητα. Αλλά να μην εκλάβουν τον θετικό μας λόγο σαν αδυναμία. Η λάσπη θα απαντιέται, και θα απαντιέται σκληρά και με επιχειρήματα. Γιατί αρκετά κύλησαν αυτόν τον τόπο στη λάσπη αυτοί που σήμερα επικαλούνται ότι δήθεν κατέχουν το ηθικό πλεονέκτημα” είπε με νόημα ο κ.Μητσοτάκης.

“Δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα φίλες και φίλοι: αυτό βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου” πρόσθεσε και ανέφερε ότι νωρίτερα ένας πολίτης του είπε “εδώ δεν έχει κότερα, έχει ψαρόβαρκες” και εκείνος απάντησε: “Πήγαινε πες τα σε αυτούς οι οποίοι έκαναν διακοπές στα κότερα 25 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι-γιατί αυτό είναι πολιτική κριτική, φίλες και φίλοι. Διότι κάποιοι έχτισαν καριέρα επικαλούμενοι το δήθεν ηθικό τους πλεονέκτημα, το οποίο τώρα φαίνεται ότι καταρρέει με πάταγο.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως δήλωσε ότι τα προσπερνά όλα αυτά, διότι γνωρίζει τι είναι αυτό το οποίο πραγματικά ενδιαφέρει σήμερα την ελληνική κοινωνία, και θα ήθελε τις ημέρες που μεσολαβούν από τώρα μέχρι τις Ευρωεκλογές, να γίνει συζήτηση για το σχέδιο, το πρόγραμμα, το όραμα των κομμάτων για το αύριο της χώρας.

“Θέλω πραγματικά το βράδυ της 26ης Μαΐου να μπορούμε να πούμε όλοι ότι αφήνουμε πίσω μας μία εποχή σκοτεινή, μία εποχή λαϊκισμού, μία εποχή διχασμού, μια εποχή αναποτελεσματικότητας, ανασφάλειας, φτώχειας. Αυτά τα στοιχεία μας κληροδότησε δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που, καθώς βλέπει ότι πλησιάζει το τέλος της, θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, όλο και πιο τοξική, όλο και πιο κίτρινη” είπε ο κ.Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι θα μιλά για το αύριο.

Υπογράμμισε όμως εκτός από την εθνική και την ευρωπαϊκή διάσταση αυτών των εκλογών. Υπενθύμισε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα αυτό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και τόνισε ότι ως μέλος του ΕΛΚ θα διαπραγματευθεί έργα για κάθε περιοχή.

Τόνισε επίσης ότι η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες, και θα μεγαλώσει την πίτα για όλους. “Είναι πολύ εύκολο να έρχεσαι 15 μέρες πριν από τις εκλογές και να λες στους συνταξιούχους: θα σου δώσω ένα μικρό επίδομα, προεκλογικό επίδομα, μπας και καταφέρω να υφαρπάξω την ψήφο σου. Έχω μιλήσει με πολλούς συνταξιούχους-υπερήφανοι άνθρωποι. Όταν τους έχει πάρει κάποιος δέκα και τους δίνει πίσω ένα, δεν δέχονται να εξαγοραστούν με αυτόν τον τρόπο” σημείωσε και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να δημιουργηθούν νέες δουλειές ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια να μη στηρίζονται στον ώμο του παππού και της γιαγιάς, ζητώντας 200 ευρώ για να βγάλουν το μήνα.

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε τη σημασία που αποδίδει στις 26ης Μαΐου και εκτίμησε με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας χθες στη Βουλή, είπε ότι ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο από το Κοινοβούλιο αλλά και από την ελληνική κοινωνία, πως: “Ψήφο εμπιστοσύνης η ελληνική κοινωνία την 26η Μαΐου θα δώσει στη ΝΔ και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Και μετά, το βράδυ ας έρθει να κάνει το ταμείο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα