Μητσοτάκης: Μικρότητα Ανδρουλάκη το να προσπαθεί να φορτώσει την Καϊλή στη ΝΔ

Μητσοτάκης: Μικρότητα Ανδρουλάκη το να προσπαθεί να φορτώσει την Καϊλή στη ΝΔ
Dimitris Papamitsos

Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο QatarGate και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. “Το είπε καθαρά ο άνθρωπος, θέλει να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ”, υποστήριξε.

Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άκουγα τον κ.Ανδρουλάκη να λέει με σαφήνεια ότι θέλει να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για να οικοδομηθεί η προοδευτική διακυβέρνηση. Νομίζω ότι το είπε καθαρά ο άνθρωπος, θέλει να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ”, σχολίασε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ “αν επιλέγει να είναι παρακολούθημα του Αλέξη Τσίπρα να το πει με ειλικρίνεια και σαφήνεια”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο QatarGate και δεν έκρυψε την ενόχληση του για τη δήλωση Ανδρουλάκη πως η Εύα Καϊλή ήταν “δούρειος ίππος” της ΝΔ.

Δείχνει και πανικό και μικρότητα το να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΑΣΟΚ: Δε δικαιούται να ομιλεί ο πρωθυπουργός των Πάτσηδων, των ανιψιών και των κολλητών

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, φροντίζοντας όμως ταυτόχρονα πάρει αποστάσεις και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

“Κρείττον του λαλείν το σιγάν. Για το ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής τα θέματα διαφάνειας και ήθους είναι αδιαπραγμάτευτα γι’ αυτό και η Ε. Καϊλή διαγράφηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο της ανακοίνωσης της έρευνας εις βάρος της. Σε ηθικά θέματα είμαστε άτεγκτοι και δεν στήνουμε μηχανισμούς συγκάλυψης.

Μακάρι να μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο και ο πρωθυπουργός των Πάτσηδων, των ανιψιών και των κολλητών, των απευθείας αναθέσεων, της αγαστής υπόγειας συνεργασίας με τα ακροδεξιά σταγονίδια, των παρακολουθήσεων και της τελειοποίησης όλων των νοσηρών πρακτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν να μην ξαναζήσουν τον εφιάλτη της κυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου και δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον από την ανέλεγκτη εξουσία του κ. Μητσοτάκη”, ανέφερε ειδικότερα σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μόνη επιλογή η αυτοδυναμία ΝΔ σύμφωνα με το Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός πάντως θέλησε με την επίθεση στον κ.Ανδρουλάκη να τονίσει για άλλη μία φορά το στόχο της γαλάζιας αυτοδυναμίας στις εκλογές του 2023. “Για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά η αυτοδυναμία είναι και μία αναγκαία προϋπόθεση σταθερότητας, επειδή και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν κάνει τις επιλογές τους”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, πριν στρέψει τα βέλη του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

“Έχουμε αποδείξει ότι αυτοδύναμη ΝΔ δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μονοκομματική ΝΔ. Και έχω αποδείξει και εγώ ως πρωθυπουργός ότι έχω τη δυνατότητα να επιλέγω στελέχη αξιοκρατικά και ενίοτε, όποτε αυτό κρίνω ότι είναι απαραίτητο, να επιστρατεύω με την καλή έννοια και στελέχη εκτός των παραδοσιακών τειχών της παράταξης. Είναι πάνω απ’ όλα η αξιοκρατία, η εντιμότητα, η ποιότητα. Αυτά πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά των κυβερνητικών στελεχών”, είπε επίσης ο πρωθυπουργός, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο Qatargate.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι: “Η πρώτη εκλογή είναι πολύ πιθανόν, με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, να μη μάς δώσει τη δυνατότητα να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο στόχος της αυτοδυναμίας, όμως, θα επιτευχθεί με βεβαιότητα στη δεύτερη κάλπη. Και θα επιτευχθεί όχι ως μία ένδειξη κομματικής αλαζονείας αλλά ως μία συνθήκη συνέχειας και σταθερότητας για τη χώρα.”

Επανέλαβε άλλωστε πως: “Η χώρα σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση, που να μπορεί να κρατάει το σκάφος της χώρας, το πηδάλιο της χώρας σταθερό στα φουρτουνιασμένα νερά τα οποία διανύουμε.”

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μάλιστα η επιλογή στις επόμενες εκλογές είναι πάρα πολύ καθαρή.

“Εμείς κυβερνήσαμε την πατρίδα, θα έχουμε κυβερνήσει 4 χρόνια όταν με το καλό φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας κυβέρνησαν και αυτοί την Ελλάδα 4 χρόνια. Έχουν το δικό τους έργο, έχουμε το δικό μας έργο και πιστεύω ότι η σύγκριση είναι εύκολο να γίνει από τους πολίτες”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Οι πολίτες θυμούνται τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα έχουν ξεχάσει. Θυμούνται τα capital controls, θυμούνται τις περικοπές στις συντάξεις, θυμούνται την επιδρομή των φόρων που τσάκισε τη μεσαία τάξη. Θυμούνται το γεγονός ότι η οικονομία παρέπαιε μέσα σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, σε μια εποχή πολύ ήρεμη για την υπόλοιπη Ευρώπη.”

Δηλωσε τέλος ότι: “Εμείς έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη άποψη για το πώς θέλουμε να συνεχίσουμε αυτόν το μεταρρυθμιστικό δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει. Πώς θέλουμε να ενώσουμε στην κομματική κοίτη της ΝΔ πολιτικές δυνάμεις οι οποίες δεν προέρχονται κατ’ ανάγκη μόνο από τον δικό μας χώρο αλλά οι οποίες πιστεύουν σε έναν υγιή πατριωτισμό και σε έναν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της χώρας.”





Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα