Μητσοτάκης: Ο Πολάκης πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Μητσοτάκης: Ο Πολάκης πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πατούσε σε δύο βάρκες στην πανδημία και επανέλαβε ότι “η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν".

Στο γεγονός ότι ποσοστό των πολιτών παραμένει ανεμβολίαστο οφείλονται οι νοσηλείες και θάνατοι από κορονοϊό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν από 13 έως 20 φορές περισσότερο, ανάλογα με την ηλικία τους, ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες χάθηκαν τρεις νέοι 20, 30 και 39 ετών, ότι εάν οι ενήλικοι άνω των 60 ετών ήταν εμβολιασμένοι σε ποσοστό 95% οι διασωληνωμένοι θα ήταν μόλις 50 και ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει πολλά κρούσματα και νοσηλείες επειδή έχει μικρό ποσοστό εμβολιασμού.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπονόμευσε την εμβολιαστική προσπάθεια διαχρονικά, αφήνοντας υπονοούμενα ότι κάποια εμβόλια ήταν καλύτερα από τα άλλα και “ότι υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο υποδείκνυε ο κ.Πολάκης”. Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε δε ότι “ένα από αυτά τα φάρμακα είναι ένα κτηνιατρικό φάρμακο που ο κ. Πολάκης μας έλεγε γιατί δεν συνταγογραφείτε ενώ είναι για αγελάδες και μοσχάρια”, Και υποστήριξε ότι: “Ο κ.Πολάκης ήτναν πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος και εμβολιάστηκε μόνο με το ζόρι όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του ως γιατρός. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι επί της ουσίας πατούσατε σε δύο βάρκες”.

Ο πρωθυπουργός άδραξε επομένως την ευκαιρία να στείλει ξανά ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού ενώ ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η χώρα δεν θα πάει σε νέο lockdown.

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τα στατιστικά στοιχεία για να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά σε θανάτους από κορονοϊό ανά εκατομμύριο και απέρριψε την κατηγορία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει “σφυρίξει τη λήξη” του πολέμου κατά της πανδημίας.

Κατηγόρησε μάλιστα με τη σειρά του το ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονόμευσε το μέτωπο της κοινής λογικής και την προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού από την πολιτεία, η οποία όπως είπε ίσως με λάθη αλλά πάντα με συνέπεια επιτέλεσε το καθήκον της εδώ και δύο χρόνια. “Εσείς κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης επιτελέσατε το δικό σας;” αναρωτήθηκε, υπενθυμίζοντας ότι στην αρχή της πανδημίας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν να γίνει το καρναβάλι της Πάτρας.

“Από που προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει εξαγοράσει τα ΜΜΕ για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους;”

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν. Αναφέρθηκε στη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε Ευρυτανία, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Πιερία, Δράμα, Φωκίδα, Σέρρες, Πέλλα, Ξάνθη και Φλώρινα και τον απόλυτο συσχετισμό των ποσοστών διασωληνώσεων με τα ποσοστά εμβολιασμού, με αποτέλεσμα ιδίως η Βόρεια Ελλάδα να είναι δυστυχώς σήμερα πρωταγωνίστρια στους θανάτους.

Τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών και δεύτερη οι έφηβοι και νέοι από 13 έως 25 ετών, όπου ακόμη παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για εξαγορά της σιωπής των ΜΜΕ. “Πότε είδατε δελτίο ειδήσεων τελευταία φορά κ. Τσίπρα; Εγώ δεν θυμάμαι μέρα όπου τα νούμερα των θανάτων να μην εμφανίζονται στα δελτία ειδήσεων”, σχολίασε και διερωτήθηκε: “Από που προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει εξαγοράσει τα ΜΜΕ για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους;” 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα