Μητσοτάκης: "Οι συνέπειες του κορονοϊού, θα αποδειχθούν παρένθεση"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην "Καθημερινή της Κυριακής". Βάζει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική κοινωνία έχει αντοχές και θα ξεπεράσει την κρίση .

"θα ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας και πως οι συνέπειες του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία θα αποδειχθούν προσωρινή παρένθεση", σημειώνει χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

Ο κ. Μητσοτάκης, βάζει τέλος στις φήμες για πρόωρες εκλογές,  δηλώνοντας ότι διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση και εμπιστοσύνη για να εφαρμόσει την πολιτική του.

Στο μέτωπο της οικονομίας αναγνωρίζει ότι το 2020 θα υπάρξει ύφεση, αλλά εκτιμά πως η ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο θα είναι μεγαλύτερη.

"Αν κλείσουμε θα καταστραφούμε, μην το κάνεις"

Περιγράφοντας τη μέρα που έλαβε την απόφαση για το γενικο lockdown, ο πρωθυπουργός, μίλησε για την αντίδραση του οικονομικού επιτελείου.

"Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: «Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!»" σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

"Δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα",

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον ρόλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δηλώνοντας ότι θέλει μακροπρόθεσμα να γίνει σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη.

"Έχω βάλλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα: να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο να είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά", είπε ο πρωθυπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network