Μητσοτάκης: Πολύ σύντομα θα χρειαστούν και νέα μέτρα

Μητσοτάκης: Πολύ σύντομα θα χρειαστούν και νέα μέτρα
Discussion on the plenum of the parliament about the new social security reform bill. Athens, on jan. 26, 2016 / , , 26 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

"Δεν είστε αριστερός, οπορτουνιστής είστε", είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ. Τον κατηγόρησε ταυτόχρονα για μυωπική ιδεοληψία. Στο στόχαστρο Μητσοτάκη προσωπικά και ο Τσακαλώτος

Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου βρέθηκαν προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος:

 Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για πρόβλημα προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού και επιχείρησε ταυτόχρονα να αποδομήσει τον υπουργό Οικονομικών.

“Ο Μάρκ Τουέιν είχε πει υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές. Δεν είχε την τιμή να σας γνωρίσει, αλλιώς θα έλεγε υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο Τσίπρας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης, αποκαλώντας ρήτρα αναξιοπιστίας το επιπλέον πακέτο μέτρων 3,2 δισ ευρώ που ζητούν πιεστικά οι δανειστές. “Ο κ.Τσίπρας μπορεί να φέρει πλέον στη Βουλή ο,τιδήποτε, δεν έχει κανένα δισταγμό κανένα φραγμό προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Με ποιον μπορεί να ξαναμιλήσει από όλους που είχαν πιστέψει όλους τους πύρινους αντιμνημονιακούς λόγους που αποδείχθηκαν δυστυχώς λόγια ψεύτικα”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια επικέντρωσε τα πυρά του στον κ.Τσακαλώτο, αμφισβητώντας κατά πόσον ο υπουργός Οικονομικών που χειρίζεται τη διαπραγμάτευση βρίσκεται σε αρμονία με το Μαξιμου και ποια η στάση του απέναντι στο ίδιο το πρόγραμμα που εφαρμόζει.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς το Eurogroup όπου έλεγε ότι οι Ελληνες πολίτες πρέπει να έχουν την ιδιοκτησία του προγράμματος, αναρωτήθηκε δεν ανήκει ο Τσακαλώτος στους 53 που υπογράφουν διακηρύξεις εναντίον του ίδιου του προγράμματος. “Σπίρτζης, Σκουρλέτης, Δρίτσας διαγκωνίζονται ποιος θα είναι πιο αντιμνημονιακός. Καθημερινά οι υπουργοί σας δαιμονοποιούν το πρόγραμμα, ποια ιδιοκτησία λέτε;”, πρόσθεσε και συνέχισε:

“Ο κ.Τσακαλώτος είπε επίσης ότι μία ακόμη ελληνική κρίση θα οδηγήσει σεένα ακόμη αποτυχημένο κράτος,  failed state στην περιοχή. Λυπάμαι αλλά αυτό συντελείται ήδη. Κάθε μέρα που παραμένετε στην εξουσία η Ελλάδα γίνεται failed state”, συνέχισε.

Υπενθύμισε επίσης ότι στις 12 Απριλίου ο κ.Τσακαλώτος, δήλωνε πως δεν ήταν διατεθειμένος να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων αφορολόγητο μικρότερο από εκείνο που υπήρχε στο νομοσχέδιο που είχε τότε παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών.

Επικαλέστηκε μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα στη Βουλή σκίτσο του Αρκά, το οποιο ανέφερε: “Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή, η οποία δεν θα ερχόταν αν δεν κυβερνούσε”.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ.Τσιπρα για μυωπική ιδεοληψία, εξαιτίας της οποίας όπως είπε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

“Τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα οφείλονται αποκλειστικά στη δική σας ανικανότητα και πολύ σύντομα θα χριαστούν νέα μέτρα για να καλύψουν την τρυπα από τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα. Μήπως αυτός είναι ο σχεδιασμός σας, μήπως θέλετε να μεταθέσετε στην επόμενη κυβέρνηση το πρόβλημα;”, είπε μάλιστα.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι δεν είναι γνήσιος αριστερός: “Με κατηγορείτε ως νεοφιλελευθερος, εσείς ο γνήσιος αριστερός που κόβει το αφορολόγητο που αυξάνει άμεσους και έμμεουσς φόρους. Δεν είστε αριστερός, οπορτουνιστής είστε”. Υποστήριξε επίσης: “Υπάρχουν δύο ειδών υπουργοί σε αυτή την κυβέρνηση: Οι δήθεν ιδεολόγοι μιας απαξιωμένης Αριστεράς και οι γνήσιοι οπορτουνιστές της εξουσίας. Και υπάρχει και ο κ. Τσίπρας, που με αξιοθαύμαστο τρόπο συνδυάζει κάτι και από τις δύο αυτές ιδιότητες.  Και μετά περιμένουν κάποιοι ότι με αυτή την κυβέρνηση θα έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη… ”

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση που να πιστεύει στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας και να παράγει πλούτο. Επέρριψε στον κ.Τσίπρα την ευθύνη για το ότι δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, λέγοντας: “Ο κ. Τσίπρας επενδύει στο διχασμό. Ενεργοποιεί τα πιο βασικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας. Τροφοδοτεί την οργή, γιατί δεν αντέχει τη δύναμη των επιχειρημάτων”. Επανέφερε συνεπώς το αίτημα για εκλογές.

Υπενθύμισε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους πολίτες, ότι τα δύσκολα δεν τελειώνουν με την αποψινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, καθώς εφόσον κλείσει η διαπραγμάτευση θα έρθουν επίσηις το πακέτο των έμμεσων φόρων, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια.

Όσον αφορά στο εάν είχε η ΝΔ ευθύνες για τα προηγούμενα 40 χρόνια, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε έμμεση αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λέγοντας: “Η ΝΔ με δικές της παρεμβάσεις ειδικά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έδωσε πολλά χρονια ζωής στο ασφαλιστικό σύστημα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα