Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7: Νέα μέτρα στήριξης το 2022, αν πάει καλά η οικονομία

Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7: Νέα μέτρα στήριξης το 2022, αν πάει καλά η οικονομία
O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ eurokinissi

"Θα δούμε ποια θα είναι η δημοσιονομική κατάληξη στο τέλος του έτους" τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 και της Βίκυς Σαμαρά για το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων στήριξης κατά την συνέντευξη Τύπου στην 85η ΔΕΘ

“Αν χρειάζεται να στηρίξουμε κι άλλο συμπολίτες μας που πραγματικά υποφέρουν θα το κάνουμε”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 και της Βίκυς Σαμαρά στην συνέντευξη Τύπου της 85ης ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την δημοσιονομική κατάσταση στο τέλος του έτους.

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς από την Βίκυ Σαμαρά εάν τα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο επαρκούν, δεδομένου του κύματος ανατιμήσεων και αν αναμένονται επιπλέον ανακοινώσεις κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Να χωνέψουμε πρώτα τα μέτρα που πήραμε. Να αντιληφθούμε την σημασία και την έκταση των μέτρων που ήδη έχουμε λάβει. Δεν είναι απλώς ένας κατάλογος μέτρων, είναι πολιτικές που υπακούν σε μία συνολική λογική. Και η λογική είναι απλή, όσο η οικονομία αναπτύσσεται το μέρισμα του πλούτου και της ανάπτυξης θα πρέπει να το καρπώνονται όλοι οι Έλληνες, ειδικά οι πιο αδύναμοι”.

“Η μείωση των ανισοτήτων αποτελεί κεντρική πολιτική μου επιλογή”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Η πιο αποτελεσματική πολιτική μείωσης των ανισοτήτων, είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Οι μεγαλύτερες αδικίες, η ακράια φτώχεια υπάρχει σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά, όπου χρειαστεί να στηρίξουμε συμπολίτες μας οι οποίοι πραγματικά υποφέρουν θα το κάνουμε, για αυτό και ανακοίνωσα διπλάσιο επίδομα αλληλεγγύης για τον Δεκέμβριο, για τους συμπολίτες μας που είναι εξαρτημένοι από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα”.

“Από εκεί και πέρα, όπως σας είπα, ο πλούτος που θα δημιουργείται, θα αναδιανέμεται με δίκαιο τρόπο. Ας δούμε ποια θα είναι η δημοσιονομική κατάληξη στο τέλος του έτους, με σύνεση και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές προοπτικές της οικονομίας, θα κινηθούμε και το 2022”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκλεισε λέγοντας πως “είναι νωρίς ακόμα να προεξοφλήσω ποιες θα είναι οι πολιτικές επιλογές μας, πέρα και πάνω από αυτά που έχουμε ανακοινώσει, για τον προϋπολογισμό του 2022”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα