Μητσοτάκης σε ευρωβουλευτές ΝΔ: Αυξημένες ευθύνες, απέναντι σε λαϊκισμό και ευρωσκεπτισμό

Μητσοτάκης σε ευρωβουλευτές ΝΔ: Αυξημένες ευθύνες, απέναντι σε λαϊκισμό και ευρωσκεπτισμό
DIMITRIS PAPAMITSOS_PRESS PHOTOGRAPHER_+306946384863

Με τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε την ανάγκη να εργαστούν σκληρά. Συζήτηση για τη συγκρότηση της ΚΟ του ΕΛΚ και την εκλογή Προέδρου Κομισιόν

Συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους 8 ευρωβουλευτές και υπογράμμισε την ανάγκη οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στο ευρωκοινοβούλιο να εργαστούν σκληρά ώστε αφενός να προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη και αφετέρου να ενισχύσουν με την παρουσία τους την επιρροή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ιδίως απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ακόμη, την αυξημένη ευθύνη που συνεπάγεται για την ευρωομάδα της Ν.Δ. η επικείμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. «Είναι άλλο να είμαστε μια κοινοβουλευτική ευρωομάδα κυβερνώντος κόμματος και άλλο μια ομάδα η οποία είναι στην αντιπολίτευση. Αυτό αυξάνει τις ευθύνες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ενόψει της συγκρότησης της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της επιλογής του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του ΕΛΚ την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της γαλάζιας ευρωομάδας Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε ζητήσει για τη ΝΔ μία από τις αντιπροεδρίες της ΚΟ του ΕΛΚ, αίτημα που είχε γίνει αποδεκτό και τη θέση πιθανότατα να καταλάβει ο ίδιος. Είχε επίσης επαναλάβει τη στήριξη της ΝΔ στο Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εθνικές Εκλογές 2019, Ευρωεκλογές 2019, Εκλογές 2019, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Η αποτίμηση του δεύτερου γύρου και πως θα λυθεί το θέμα ακυβερνησίας των δήμων

Μητσοτάκης: Για μας δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες στη συνεργασία μας με την αυτοδιοίκηση

SHARE:

24Media Network