Μητσοτάκης στην ΕΛΔΥΚ: Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Τύμβο Μακεδονίτισσας όπου κατέθεσε στεφάνι. Στη συνέχεια βρέθηκε στην ΕΛΔΥΚ
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Τύμβο Μακεδονίτισσας όπου κατέθεσε στεφάνι. Στη συνέχεια βρέθηκε στην ΕΛΔΥΚ -

"Χρέος μας να μην εφησυχάζουμε και να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στέλνοντας σαφή μηνύματα στην Τουρκία.

«Ζούμε σε ταραγμένη περίοδο, γεμάτη προκλήσεις και αστάθεια», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΕΛΔΥΚ.

«Το μήνυμά μας είναι καθαρό, σταθερό και ειλικρινές προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία Ελλάδας και Κύπρου: "Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη"», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «επιδιώκουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση, αλλά προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν είμαστε μόνοι μας».

«Έχουμε στο πλευρό μας όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξη τους στην Κύπρο και έστειλαν μήνυμα ότι η παραβιάση του διεθνούς δικαίου και οι παράνομες γεωτρήσεις θα έχουν τίμημα και θα επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωτουρκικές σχέσεις», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν διαμορφώσει συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι "η ιστορία, που είναι γραμμένη στα βιβλία και αποτυπώμενη στις μνήμες, είναι ζωντανή και παρούσα και υπενθυμίζει το χρέος μας να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και να μην εφησυχάζουμε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος η επίλυση του Κυπριακού

Μητσοτάκης για πλεονάσματα: Μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί όχι και οι εταίροι μας;

SHARE:

24Media Network