Μητσοτάκης στο ΤΕΕ με αναφορές στο στέγαστρο Καλατράβα και στον Ελευθέριο Βενιζέλο

Διαβάζεται σε 3'
mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σημαντικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του φορέα.

Τόνισε τις μεγάλες ευθύνες και προσφορά του τεχνικού κόσμου. Σημείωσε ότι το ΤΕΕ μελέτησε πρώτο στρατηγικές υποδομές πολύ πριν αυτές ενταχθούν στον επίσημο κυβερνητικό σχεδιασμό, από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου μέχρι το Μετρό και το Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Επισήμανε τις μεγάλες πρωτοβουλίες του ΤΕΕ τα τελευταία χρόνια, όπως η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, το Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης, που απαλλάσσει πλέον τις πολεοδομίες από τον επιτόπιο έλεγχο κάθε νέας οικοδομής, αλλά και τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη.

“Μια μεταρρύθμιση που ψηφίσαμε το 2019. Εξαιρετικά σύνθετη, η οποία θα απλοποιήσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα ενισχύσει ουσιαστικά την ασφάλεια Δικαίου, θα προωθήσει τη διαφάνεια στα έργα”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Θα είναι μια πολύ σημαντική τονωτική ένεση για τις επενδύσεις και την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. Πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς από τον υπολογιστή του τι μπορεί να χτίσει, πού μπορεί να το χτίσει, τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, σε κάθε γωνιά της χώρας.”

Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στη συνεισφορά του επιμελητηρίου στη διαμόρφωση όλων των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» και στη δράση «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» για τον πολεοδομικό σχεδιασμό για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της χώρας. Όλες αυτές είναι πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύονται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για τρεις ακόμα επίκαιρες τομές με ιδιαίτερη βαρύτητα:

“Το μητρώο και οι ελεγκτές προσβασιμότητας δημοσίων κτιρίων. Έτσι ώστε σταδιακά να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των συμπολιτών μας με αναπηρία σε αυτά τα κτίρια.

Η μεγάλη σημασία στην οποία αποδίδουμε στον προσεισμικό έλεγχο, μία εκκρεμότητα η οποία έρχεται από το παρελθόν, ξεκινάει με τη συνεργασία του Τ.Ε.Ε. πρώτα απ’ όλα για τα σχολεία και τα νοσοκομεία και βέβαια η τρίτη επείγουσα, κατεπείγουσα όπως προέκυψε από τις εξελίξεις, ο έλεγχος της μελέτης για το περιβόητο στέγαστρο, για τα δύο στέγαστρα Καλατράβα.

Μία διαδικασία, που με τη βοήθεια του Τ.Ε.Ε., ελπίζω, ότι σύντομα θα μας επιτρέψει να ξαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια πολλούς χώρους στο εμβληματικό ΟΑΚΑ.”

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι: “Ο πρωταγωνιστής -όπως αναφέρθηκε- του εκσυγχρονισμού της Ελλάδος, Ελευθέριος Βενιζέλος, παρακολουθούσε στην τελευταία του κυβερνητική θητεία, ο ίδιος τις συνεδριάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα