Μητσοτάκης: Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση για μια διαφορετική οικονομική πολιτική

Μητσοτάκης: Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση για μια διαφορετική οικονομική πολιτική
Στιγμιότυπο από συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία παρουσιάζει το "πορτρέτο" του με αφορμή τη νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές και εν όψει των εθνικών εκλογών.

«Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική» διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τις πρώτες σε διεθνές μέσο μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές.

«Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την σημερινή κυβέρνηση» προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον Γκερντ Χέλερ, ο οποίος εργάζεται ως ανταποκριτής στην Αθήνα από το 1979.

Ο κ.Μητσοτάκης στέλνει έτσι ένα σαφές μήνυμα και προς τους εταίρους, αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας, για την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ ώστε να υπάρχει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά και θα εφαρμόσει μία διαφορετική οικονομική πολιτική, με έμφαση στη μείωση των φόρων- την κορωνίδα του γαλάζιου προγράμματος και το πεδίο στο οποιο ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πως θα κριθεί τόσο στις κάλπες, όσο και μετά από αυτές.

Η Handelsblatt φιλοξενεί τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη σε ένα πορτρέτο του, χρησιμοποιώντας θερμά λόγια, προς ικανοποίηση του Μοσχάτου.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μείωσης των φόρων και εκσυγχρονισμού του κράτους.

«Οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές προκάλεσαν μεγάλη ανακούφιση στους επιχειρηματικούς κύκλους» αναφέρει και σχολιάζει: «Κι ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους με εκλογικά δώρα, όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις και οι αυξήσεις των συντάξεων, αλλά και την τελευταία στιγμή με προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, οι επενδυτές βασίζονται στην αλλαγή εξουσίας».

Η εφημερίδα εκτιμά μάλιστα ότι κ. Μητσοτάκης έχει πολλές πιθανότητες να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εθνικές εκλογές. «Αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του» αναφέρει το δημοσίευμα και περιγράφει έναν πίνακα ζωγραφικής, «μία αφηρημένη ελαιογραφία του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκου» που βρίσκεται στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Πειραιώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα