Μητσοτάκης: Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί

Μητσοτάκης: Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί
Ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σε στελέχη της ΔΑΚΕ Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων δήλωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς, καθώς δε θα γίνουν απολύσεις, όμως δεν νοείται το μισθολογικό κόστος να έχει αυξηθεί κατά 612 εκ ευρώ

“Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί. Όταν η πραγματική οικονομία στενάζει δεν νοείται το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο να έχει αυξηθεί κατά 612 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία τριετία”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας ενώπιον δημοσίων υπαλλήλων σε εκδήλωση Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ.

“Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Δεν θα γίνουν απολύσεις”, τόνισε, αλλά πρόσθεσε: “Όμως ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο. Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί και να λείπουν νοσηλευτές”.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε επίσης πως θεωρεί τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας και πως αοκλειστική αποστολή του Δημοσίου είναι η καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

“Η αξιολόγηση είναι αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων. Το μοντέλο μας θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό. Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά και μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται για να βελτιωθούν ή θα μετακινούνται σε άλλες θέσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι: “Το Δημόσιο δεν έχει να φοβάται τίποτα από τη συνεργασία του με τον ιδιωτικό τομέα. Έχει μόνον να κερδίσει, όπως και οι πολίτες που θα απολαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Αποδείχθηκε με τα 24 σχολεία στην Αττική και στην διαχείριση απορριμάτων σε Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα