Μητσοτάκης: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει στο σύνολο του τον Απρίλιο του 2023

Μητσοτάκης: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει στο σύνολο του τον Απρίλιο του 2023
Ο πρώτος ολοκληρωμένος σταθμός του μετρό της Θεσσαλονίκης, "Συντριβάνι- Έκθεση" MotionTeam

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα για τη συμπρωτεύουσα, για το μετρό Θεσσαλονίκης, το γήπεδο του ΠΑΟΚ και τη νέα υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρο στην περιφερειακή.

Στα έργα της Θεσσαλονίκης, όπως το “γόρδιο δεσμό” του μετρό, το γήπεδο του ΠΑΟΚ και την αναβάθμιση της περιφερειακής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

“Καθαρές κουβέντες: Με τα σημερινά δεδομένα η λειτουργία του Μετρό θα άρχιζε χωρίς τον Σταθμό Βενιζέλου, τέλη του 2022. Αλλά αυτό θα σήμαινε ένα έργο «κολοβό». Επιστρέφουμε, λοιπόν, στην αρχική λύση για τον σταθμό -με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων. Σύμφωνα, πάντα, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο πλαίσιο του αρχαιολογικού νόμου και βάσει της πρακτικής που ακολουθήθηκε στο Σταθμό Αγίας Σοφίας. ” είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι έτσι, το Μετρό θα λειτουργήσει ενιαίο και στο σύνολό του τον Απρίλιο του 2023.

Ανακοίνωσε επίσης ότι με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προχωρεί, η αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, με την κατασκευή νέας, υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου.

“Η περιφερειακή έχει ήδη ξεπεράσει τον φόρτο που μπορεί να δεχθεί. Και με το νέο έργο θα αναπνεύσει. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση υπάρχει.

Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020. Και θα ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου” ανέφερε.

Δεν μίλησε πολύ για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ, δηλώνοντας καθαρά:

“Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε το σχέδιο ανάπλασης των εγκαταστάσεών του και της γύρω περιοχής. Και περιμένουμε την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τη διοίκηση του ομάδας ως φορέα υλοποίησης του έργου.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα