Μονομερείς ενέργειες στο θέμα της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο Ξυδάκης

Μονομερείς ενέργειες στο θέμα της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο Ξυδάκης
Ο Νίκος Ξυδάκης Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για το θέμα της πρώτης κατοικίας, λέγοντας ότι "κυρίαρχο καθήκον είναι η ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας".

Μονομερείς ενέργειες στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής στη Β Αθήνας, Ν. Ξυδάκης, μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

“Πολύ πιθανό να αντιμετωπιστεί μονομερώς το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα οι λύσεις είναι πολιτικές. Κυρίαρχο καθήκον είναι η ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας. Θα πρέπει η ΕΕ να καταλάβει ότι έχει σημασία η προστασία της κοινωνικής συνοχής. Δεν είναι μόνο οι αγορές, είναι και οι κοινωνίες. Πιστεύω ότι τελικά θα βρεθούν συνθέσεις. Έχει γίνει μια τεράστια εσωτερική υποτίμηση στη χώρα μας τα τελευταία εννιά χρόνια. Εχουμε ήδη εφαρμόσει την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων; Γίνεται μια διελκυστίνδα, πρέπει η κυβέρνηση να κρατήσει σθεναρή στάση και τελικά, όπως πιστεύω,  θα βρεθεί συμβιβασμός.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές είπε ότι “ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να βγει πρώτο κόμμα. Το να χάσεις με τρεις μονάδες δεν το θεωρώ ήττα, θα είναι πολιτική νίκη. Έχουν βιαστεί όλοι να κατασκευάσουν μια εικόνα αποδρομής για την κυβέρνηση. Υπάρχει καλοκρυμμένη ψήφος από την άκρα δεξιά ως την αριστερά. Υπάρχει λαχτάρα της κοινωνίας να έρθει η ΝΔ; Υπάρχει δυσμενές επικοινωνιακό περιβάλλον. Έχουμε υποτιμήσει τη δύναμη των αντιπάλων της ολιγαρχίας αλλά και τη δυσθυμία του ελληνικού λαού που θέλει να ακούσει νέα πράγματα. Μιλάμε για ορισμένους ξελιγωμένους ολιγάρχες και ξελιγωμένους κοτσαμπάσηδες. Πρέπει να πλησιάσουμε έναν κόσμο που αισθάνεται λαβωμένος και προδομένος και να του εξηγήσουμε”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα