Μπουγάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής για Folli Follie και τηλε-άδειες

Μπουγάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής για Folli Follie και τηλε-άδειες
Ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Μπουγάς. Eurokinissi

Ο Θ.Πλεύρης και ο Γ.Μαρκόπουλος χρίστηκαν υπεύθυνοι για την μελέτη των εγγράφων που κατατέθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές στην Βουλή.

Η “ομάδα” βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που είχε την εποπτεία της υπόθεσης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, θα επιληφθεί των δύο δικογραφιών που στάλθηκαν στην Βουλή για τις υποθέσεις της Folli Follie αλλά και του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες της περιόδου 2015 – 2016.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο νέος γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπουγάς, τις δικογραφίες θα μελετήσουν οι βουλευτές Γιάννης Μαρκόπουλος και Θανάσης Πλεύρης. Δηλαδή οι δύο βουλευτές που μετείχαν και είχαν ενεργό ρόλο στην Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Στην επιτροπή αυτή θυμίζουμε ότι πρόεδρος ήταν ο Γιάννης Μπουγάς.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γ.Μπουγάς για το θέμα των δικογραφιών “είχα μία πρώτη ενημέρωση από τους συναδέλφους κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλο, από τους οποίους ζήτησα να δουν τις δικογραφίες. Από την αξιολόγηση των μέχρι τώρα στοιχείων, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η ΝΔ με αίσθημα ευθύνης θα λάβει τις αποφάσεις της στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, συνεχίζοντας την αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού”. Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα σύστασης εξεταστικής η προανακριτικής επιτροπής αρκέστηκε να δηλώσει πως  “συνεχίζουμε να αξιολογούμε το αποδεικτικό υλικό και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας όταν έχουμε προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση”.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 2 δικογραφίας έχουν αποσταλεί αμελητι από τις εισαγγελικές αρχές στην Βουλή, επειδή εκεί αναφέρονται τα ονόματα των πρώην υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση για την υπόθεση της Follie-Follie οι οποίοι πάντως έχουν υποβάλλει μήνυση για την εμπλοκή του ονόματός τους. Στην δικογραφία για τις τηλεοπτικές άδειες που κατά βάση στηρίζεται στην μαρτυρία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα αναφέρεται το όνομα του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Θυμίζουμε ότι για την σύσταση εξεταστικής/προανακριτικής επιτροπής απαιτείται πρωτοβουλία 30 βουλευτών της Ν.Δ ενώ την απόφαση λαμβάνει η Ολομέλεια της Βουλής σε ειδική συνεδρίαση.

Πολιτική σκοπιμότητα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική σκοπιμότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αρμόδιος για ζητήματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Όπως είπε την ημέρα που στην Βουλή η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ελέγχει την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας «κατά σύμπτωση εμφανίστηκαν στη Βουλή δικογραφίες που ξαναβάζουν την πολιτική ζωή στο πρίσμα της ποινικής και δικαστικής αντιμετώπισης. Η μεν πρώτη που αφορά τον κ. Καλογρίτσα, με συνήγορο τον κ. Λοβέρδο, η υπόθεση έχει κριθεί στα ευρωπαϊκά διαιτητικά δικαστήρια και στα ελληνικά πρωτοδικεία και είναι πρωτοφανής η πολιτική της στόχευση. Η δεύτερη δικογραφία, που έχει σχέση με την τροπολογία της Folli Follie, είναι μια τροπολογία που υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στην περασμένη Βουλή και μάλιστα επανήλθε εκ νέου κι από τη ΝΔ».

 Όσον αφορά για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση για προανακριτική επιτροπή ο Θ.Ξανθόπουλος δήλωσε ότι «είναι θέμα το οποίο θα το αποφασίσουμε συλλογικά. Δεν αφορά εμένα προσωπικά ή κάποιο άλλο στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ. Θα υποβληθεί και θα κρίνουμε τι στοιχεία υπάρχουν για να δούμε. Γιατί ακόμη δεν έχουμε λάβει γνώση δικογραφίας». 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα