Ν. Δένδιας: Καμία ενέργεια χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης

Στο βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας
Στο βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας EUROKINISSI

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σημείωσε ότι πρέπει πρώτα να είναι απόλυτα σύμφωνη η αντιπολίτευση για οποιαδήποτε σχετική ενέργεια με τις γερμανικές οφειλές.

Να μην προβεί σε οποιαδήποτε βεβιασμένη κίνηση και σε οποιαδήποτε ενέργεια, σε σχέση με τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αν δεν έχει την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Θα πρότεινα στον πρωθυπουργό μιας απερχόμενης κυβέρνησης, να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, αν δεν έχει την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ που ανέβηκε στο βήμα, αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και την δήλωσή του ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε ρηματική διακοίνωση. «Είμαστε απολύτως έτοιμοι να συνεργαστούμε, να βοηθήσουμε, να υποστηρίξουμε, να σχεδιάσουμε μαζί και να υλοποιήσουμε μαζί, στο σχέδιο μιας εθνικής πολιτικής, τη διεκδίκηση αυτού που ο ελληνικός λαός, το ελληνικό έθνος και η ιστορία αυτού του λαού δικαιούται και επιβάλλει. Δεν πρέπει όμως να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις στο πλαίσιο μιας προεκλογικής εκστρατείας επί τη βάσει άλλων και όχι εθνικών σκοπιμοτήτων» είπε ο Νίκος Δένδιας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανικές αποζημιώσεις, Βουλή, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Ιστορικό και ηθικό χρέος η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Μητσοτάκης: Νομικά και πολιτικά εφικτή η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου

Φώφη Γεννηματά: Η διεκδίκηση όσων η Ελλάδα δικαιούται είναι ζωντανή

SHARE:

24Media Network