Ν. Παππάς – Γ. Τσίπρας: Η ΝΔ να πάψει να εμπαίζει την κοινωνία στο θέμα των τραπεζών

Ν. Παππάς – Γ. Τσίπρας: Η ΝΔ να πάψει να εμπαίζει την κοινωνία στο θέμα των τραπεζών
O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς Eurokinissi

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την ΝΔ για "επικοινωνιακό σόου με τη δήθεν επιθετική διαπραγμάτευση Μητσοτάκη-τραπεζών ώστε να μειωθούν οι υπέρογκες τραπεζικές χρεώσεις",

«”Ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στ’ αλεύρι” η Ν.Δ. για το θέμα των τραπεζικών χρεώσεων» καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Γιώργος Τσίπρας.

Στην ανακοίνωσή τους κατηγορούν την ΝΔ για «επικοινωνιακό σόου με τη δήθεν επιθετική διαπραγμάτευση Μητσοτάκη-τραπεζών ώστε να μειωθούν οι υπέρογκες τραπεζικές χρεώσεις».

Ακολούθως υποστηρίζουν ότι η ΝΔ κρύβει την πραγματική ατζέντα συζήτησης των δύο πλευρών και προσθέτουν ότι «ΝΔ και τραπεζίτες απλώνουν πέπλο συσκότισης γύρω από:

– Το σχέδιο Ηρακλής που μεταφέρει 9 δισ. ευρώ από το «απόθεμα» του λαού στις τράπεζες για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια.

– Τη νομοθέτηση ασυλίας για τραπεζικά στελέχη που χορηγούσαν «θαλασσοδάνεια» σε συγκεκριμένους αποδέκτες.

– Το νέο πτωχευτικό δίκαιο ιδιωτών και επιχειρήσεων και

– Τις εγκρίσεις καταπτώσεων εγγυήσεων του δημοσίου ύψους 3,5 δισ. ευρώ».

Η ανακοίνωση των δύο τομεαρχών καταλήγει ότι «οι τράπεζες οφείλουν να αποκαταστήσουν την οργανική τους κερδοφορία χωρίς επιβαρύνσεις σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως οι κάρτες, ειδικά όταν -λόγω των ψηφιακών συναλλαγών- έχουν μειώσει κατά πολύ τα λειτουργικά τους κόστη. Η ΝΔ να πάψει να εμπαίζει την κοινωνία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα