Να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του καλεί τη ΝΔ ο Βούτσης

Να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του καλεί τη ΝΔ ο Βούτσης
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Βουλής έστειλε αίτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής σχετικά με το ζήτημα της βιωσιμότητας της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ - Σημείωσε ότι η επιστολή του Αλ. Τσίπρα κινήθηκε στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Αίτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής προκειμένου να διευκρινιστεί τι θα γίνει με την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τονίζοντας παράλληλα ότι η επιστολή του πρωθυπουργού με την οποία του ζητούσε να μην γίνουν αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής κινήθηκε στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων.

«Έχουμε πολιτευτεί με απόλυτη θεσμική προσήλωση κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης προκαλώντας τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του αν διαφωνεί με τους χειρισμούς του.

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του μεγαλύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος είχε δυνατότητα να παρέμβει στη συζήτηση που άνοιξε για την βιωσιμότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων κι επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν δίνει εντολές, ούτε ασκήθηκε πίεση από πουθενά.

Ο Ν. Βούτσης σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός απέστειλε την επιστολή όταν διαπίστωσε ότι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν υπήρχε καμία διάθεση για συζήτηση αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

“Όποιος θέλει ας το δοκιμάσει, η εκ του ασφαλούς ρητορική δεν προσφέρει τίποτα”

Ο Ν. Βούτσης εμφανίστηκε ενοχλημένος από την ρητορική της αντιπολίτευσης εναντίον του καλώντας τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, κάτι που η ΝΔ συνεχώς επαναλαμβάνει ότι εξετάζει, αλλά δεν το προχωρά. «Όποιος θέλει ας το δοκιμάσει, η εκ του ασφαλούς εκπομπή αυτής της ρητορικής δεν προσφέρει τίποτα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης.

Όσον αφορά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα, ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι δεν του ζήτησε να μην παραιτηθεί, αλλά του γνωστοποίησε τις συνέπειες της παραίτησής του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα