ΝΔ: Αποδόμηση της εξόδου, συνέχιση πυρών για το Σκοπιανό

ΝΔ: Αποδόμηση της εξόδου, συνέχιση πυρών για το Σκοπιανό
Νέα Δημοκρατία Eurokinissi

Προσωπική παρέμβαση για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος πιθανόν να κάνει ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα περιοδεύσει σε Ζάκυνθο - Δ.Μακεδονία.

Οι ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου τέλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς άπαντες οι γαλάζιοι επιστρέφουν σήμερα και χαράσσουν στρατηγική εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε δύο άξονες:

Αποδόμηση της “εξόδου από τα μνημόνια” και απανωτά πυρά κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιθανόν να κάνει και σήμερα προσωπική παρέμβαση για την κατά τη ΝΔ “λεγόμενη έξοδο”. Έχει ήδη προγραμματίσει δύο περιοδείες σε Ζάκυνθο και πιθανόν Δυτική Μακεδονία για τα τέλη της εβδομάδας, ενώ θα εντείνει τις συνεργασίες με στελέχη του κόμματος και τις επαφές με φορείς με το βλέμμα στη ΔΕΘ.

“Το πόσο καθαρή είναι η έξοδος έχει ήδη φανεί από τον αντίκτυπο που είχαν στην ελληνική οικονομία και τα επιτόκια δανεισμού οι εξωτερικοί κλυδωνισμοί στην Τουρκία και η αστάθεια στην Ιταλία” έλεγαν σαρκαστικά πηγές της ΝΔ. “Αντί να μας αντιμετωπίζουν ως ευρωπαϊκό κράτος που εξέρχεται της κρίσης, το γεγονός πως επηρεάζεται η Ελλάδα από ό,τι και να συμβαίνει και εξωγενώς της Ευρώπης δείχνει ότι είναι ανοχύρωτη η ελληνική οικονομία” προσέθεταν, ενώ απέρριπταν το επιχείρημα πως είναι ζήτημα μικρής οικονομίας, θέτοντας το ερώτημα γιατί τότε δεν επηρεάστηκαν η Κύπρος και η Πορτογαλία, ενώ το δεκαετές ελληνικό ομόλογο ανέβηκε δύο φορές.

Η ΝΔ όμως ταυτόχρονα επιχειρεί να απαντήσει και στην κατηγορία πως υποβαθμίζει την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος ενώ επί Αντώνη Σαμαρά στα τέλη του 2014 έκανε λόγο για το τέλος των μνημονίων.

“Εάν η χώρα είχε βγεί από τη “μνημονιακή περίοδο” στις 28 Φεβρουαρίου 2015 θα ήταν μια επιτυχία των Ελλήνων, ως ανταμοιβή των θυσιών τους και των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά, που τις περιφρούρησαν. Θα καταγραφόταν, βέβαια, άμεσα η “κωλοτούμπα” του κ. Τσίπρα, αλλά αυτό θα ήταν τελικά θετικό για τον τόπο και ο ιστορικός του μέλλοντος θα είχε να πει και δύο καλά λόγια για την πρώτη κυβέρνησή του. Η έξοδος από το 3ο Μνημόνιο στις 21 Αυγούστου 2018, μόνο και μόνο για να μπούμε στο 4ο άτυπο Μνημόνιο μέχρι το 2022, δεν συνιστά, λοιπόν, επιτυχία, αλλά απόδειξη 3,5 χαμένων χρόνων, και τελικά αποτυχίας, που κόστισε πολύ στους Έλληνες” υποστήριξε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε συνέντευξη του στη Βραδυνή της Κυριακής. Προειδοποίησε μάλιστα ότι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ όπως για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έχουν παραγραφεί, ενώ υποστήριξε ότι την τελευταία τριετία έχουν διοριστεί στο δημόσιο 28.000 άτομα.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση αποδόμησης της εξόδου από τα μνημόνια, η ΝΔ θα κρατήσει “ζεστό” το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, εκτιμώντας προφανώς ότι το ζήτημα αυτό θα δυσκολέψει την εφετινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Στο πρόγραμμα περιοδειών του προέδρου της ΝΔ και των στελεχών του κόμματος, η Μακεδονία θα έχει κεντρική θέση, καθώς εξάλλου στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο το “σφυροκόπημα” στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων της “πατριωτικής δεξιάς” από τους ΑΝΕΛ.

Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι άλλωστε περιοχές στις οποίες, αν και η ΝΔ παραδοσιακά είχε ισχυρές δυνάμεις, δεν κατάφερε να επανασυσπειρωθεί ικανοποιητικά μετά το 2012.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version