ΝΔ για Kουφοντίνα: Ο αμετανόητος δολοφόνος ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του νόμου 

ΝΔ για Kουφοντίνα: Ο αμετανόητος δολοφόνος ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του νόμου 
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας Eurokinissi

Πηγές της ΝΔ απαντούν στο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τηρεί το νόμο και επισημαίνουν ότι για τυπικούς και υγειονομικούς λόγους δεν μπορεί να επιστρέψει στον Κορυδαλλό 

Για τήρηση του νόμου στη περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα κάνουν λόγο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης.

Με τον τρόπο αυτό απαντούν στο ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες για παραβίαση του κράτους δικαίου, την ώρα που χθες σημειώθηκε “επίθεση” με πλήθος σχολίων χρηστών του facebook υπέρ του κρατούμενου που έχει προβεί σε απεργία πείνας στα προφίλ της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλούσε την πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της.

Ειδικότερα, από τη ΝΔ λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σπεύσει από την αρχή να υιοθετήσει το αίτημα του Κουφοντίνα προκειμένου να επιλέξει εκείνος τη φυλακή που θα εκτίσει την ποινή του, πράγμα που όπως τονίζουν “δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο”.

Επικαλούνται αντιθέτως ότι: “Ο νόμος προβλέπει τον τρόπο κράτησης ο οποίος και τηρήθηκε απολύτως.”

Πιο αναλυτικά αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να παραμένει στο Κατάστημα Κορυδαλλού. Και αυτό διότι αποτελεί Κατάστημα κράτησης τύπου Α’, στο οποίο κρατούνται μόνο υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης.

Από τη ΝΔ επικαλούνται επίσης ότι για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται εξάλλου η μεταγωγή νέων καταδίκων στο κατάστημα Κορυδαλλού.

“Στην πραγματικότητα ο αμετανόητος (δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη) δολοφόνος 11 ανθρώπων, Δ. Κουφοντίνας ζητεί προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου και να επιλέξει τη φυλακή στην οποία θα κρατείται” υποστηρίζουν.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι σύγχρονο και με όλες τις απαιτούμενες διεθνώς προδιαγραφές Κατάστημα τύπου Β’, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές.

“Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται”, είναι η επωδός της κυβέρνησης, η οποία διαμηνύει πως η έννομη τάξη διατηρεί κυριαρχικό δικαίωμα σε σχέση με τον τρόπο κράτησης καταδίκων και ότι δεν υπάρχει συναλλαγή με κατάδικους σε σχέση με τον τρόπο κράτησης.

Στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν εξάλλου πως εάν υπέκυπτε η πολιτεία στον εκβιασμό Κουφοντίνα, όπως χαρακτηρίζουν την απεργία πείνας, θα εξωθούσε όλους τους καταδίκους να χρησιμοποιούν αυτό και άλλα μέσα πίεσης για να υλοποιούν τα όποια αιτήματα θα έχουν.

Συνεπώς η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη γραμμή που χάραξε και μετά την εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση, επικαλούμενη νομιμότητα των ενεργειών της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα