NΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή πρόταση για εξεταστική για ΜΜΕ, αλλιώς καταθέτουμε δική μας

NΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή πρόταση για εξεταστική για ΜΜΕ, αλλιώς καταθέτουμε δική μας
Βουλή ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Γ. Οικονόμου για την εξεταστική για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις, επιμένοντας σε έρευνα από το 2015

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία κοινή πρόταση για διεξαγωγή εξεταστικής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις από το 2015 μέχρι σήμερα, με ουδέτερη διατύπωση όπως είχε προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, διαφορετικά θα καταθέσει εκείνη τη δική της πρόταση για εξεταστική και έτσι θα συγκροτηθούν δύο επιτροπές με παρεμφερές αντικείμενο.

Το μήνυμα αυτό έστειλε σήμερα στο briefing o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παραβιάσει το Σύνταγμα.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα ζητήματα για τα οποία ζητά εξεταστική ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ερευνηθούν σε όλο το βάθος τους από το 2015 και υποστήριξε ότι: “Ο μόνος λογικός τρόπος είναι να συμφωνήσουμε σε μία κοινή πρόταση, να τη φέρουμε στη Βουλή να συγκεντρώσει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εφόσον όλα τα κόμματα φαίνεται να συμφωνούν και να πάμε έτσι”.

Υποστήριξε επίσης πως: “Είναι σαφές ότι ο κ.Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, που έχει χαρακτηριστεί από συμπεριφορές σε χειραγώγηση ΜΜΕ και περίεργες και πολλαπλές συμπτώσεις σε ότι αφορά εταιρείες δημοσκοπήσεων, που έκαναν προβλέψεις που δεν επιβεβαιώθηκαν, εταιρίες που συνδέονταν με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και δημοσιεύθηκαν σε φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ”.

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε μάλιστα πως: “αυτές είναι πολλές συμπτώσεις για να το προσπερνά κανείς” και δήλωσε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι με τρόπο θεσμικά σοβαρό να ερευνηθεί η ουσία των ζητημάτων αυτών.

Προειδοποίησε δε ότι: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να προσπαθεί να δραπετεύσει, η ΚΟ της ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση και σύμφωνα με το Σύνταγμα θα συσταθούν δύο εξεταστικές στη Βουλή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα