ΝΔ: Σημαντική η επίσκεψη Ομπάμα αλλά…

ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι ισχυρές και γεωπολιτικά σημαντικές αλλά ο Ομπάμα δεν παύει να είναι απερχόμενος πρόεδρος λένε στη ΝΔ επιχειρώντας να ακυρώσουν την κυβερνητική προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Αμερικανού προέδρου στη Αθήνα

Σημαντική η επίσκεψη Ομπάμα αλλά δεν παύει να είναι απερχόμενος πρόεδρος λένε στη ΝΔ εστιάζοντας περισσότερο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, παρά σ’ αυτή καθ’ αυτή τη σημασία της επίσκεψης του πλανητάρχη στη χώρα μας με μια σειρά ανοιχτά μέτωπα για την εξωτερική μας πολιτική στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο οποίος θα δώσει το παρών στο αποψινό δείπνο εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει και ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα ότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πολύ ισχυρές, γεωπολιτικά σημαντικές και σε κάθε περίπτωση δεν θα επηρεαστούν από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών».

Άλλωστε ενόψει πριν από δύο εβδομάδες είχε συναντηθεί με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ και είχαν ανταλλάξει απόψεις ενόψει των συνομιλιών που θα είχε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ο κ. Ομπάμα.

ADVERTISING

Πάντως αν και στη ΝΔ επιμένουν να ζητούν εκλογές θεωρώντας επιζήμια για τη χώρα και την οικονομία την παραμονή της κυβέρνησης Τσίπρα στην εξουσία εντούτοις η ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τη ρύθμιση του χρέους, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την ένταξη της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ. Γαλάζια στελέχη κάνουν λόγο για την ανάγκη εθνικής στρατηγικής στα θέματα αυτά και στο πλαίσιο αυτό εγκαλούν την κυβέρνηση για ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα και αναξιοπιστία να διαπραγματευτεί και να τα πετύχει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network