ΝΔ: Συνωστισμός “κορυφαίων” για το ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας

ΝΔ: Συνωστισμός “κορυφαίων” για το ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας

Πολλά "μεγάλα ονόματα" της κυβέρνησης και του κόμματος ενδιαφέρονται για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Αθήνας, όποτε και εάν γίνουν εκλογές.

Από το Μαξίμου διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, αλλά επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, ούτως ή άλλως από πέρυσι έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Ιδίως στην Α’ Αθήνας παρατηρείται συνωστισμός “κορυφαίων”, που ενδιαφέρονται να κατέβουν σε μία περιφέρεια, στην οποία ήδη εκλέγονται ηχηρά και γνωστά ονόματα του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019 στην πρώτη περιφέρεια της χώρας εξελέγησαν επτά βουλευτές και συγκεκριμένα κατά σειρά εκλογής οι: Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Φωτεινή Πιπιλή.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να “στριμωχθούν” στο ψηφοδέλτιο της Α Αθήνας και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί που θα είναι υποψήφιοι.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, που έχει πάρει “άριστα” από το Μαξίμου για την επιτάχυνση της μετάβασης του δημοσίου στην ψηφιακή εποχή, τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και εσχάτως και το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid 19, θα είναι μετά βεβαιότητας υποψήφιος και θεωρείται ότι θα πάει και καλά. Αρχικά εφέρετο ότι θα κατέβαινε στο Δυτικό Τομέα, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι πλέον η Α’ Αθήνας.

Ένας ακόμη εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, που μετά βεβαιότητας θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ παρότι λόγω πολιτικής καταγωγής αναμένεται να προκαλέσει και αντιδράσεις, αλλά αναζητεί προς το παρόν περιφέρεια είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Αρχικά προσανατολιζόταν στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπου όμως αφενός οι επιδόσεις στον τομέα της εγκληματικότητας δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, ενώ οι “κορυφαίοι” της περιφέρειας ενδεχομένως να είχαν ενστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο Βόρειο Τομέα έχουν εκλεγεί το 2019 με τη ΝΔ επτά βουλευτές και συγκεκριμένα κατά σειρά εκλογής ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης στράφηκε στη συνέχεια στα δυτικά όπου όμως αφενός κυριαρχεί ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης, που είχε βγάλει κατά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές του 2019 από τη δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ουδείς από τα “μεγάλα ονόματα” ήθελε να πάει στο Δυτικό Τομέα. Και εκεί επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες λόγω εγκληματικότητας. Επομένως το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι η Α Αθήνας.

Ο υπουργός Επικρατείας και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα κατέβει είτε στην Α’ Αθήνας είτε στην Α’ Πειραιώς, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος θα μπορούσε να πολιτευθεί είτε στην Α Αθήνας είτε στη Δυτική Αττική.

Στην Α Αθήνας και στην κεντρική πολιτική σκηνή θέλει όμως να επιστρέψει και ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μάλιστα είχε γίνει και σχετική συζήτηση πριν τις εκλογές του 2019, ωστόσο δεν μπορούσε να εγκαταλείψει εννέα μήνες νωρίτερα την Κομισιόν. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει αφήσει δημοσίως να εννοηθεί ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Αθήνα από όπου ξεκίνησε άλλωστε την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα προκαλούσε αναταράξεις στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Διότι όχι μόνο είναι όπως αναφέρθηκε πολλοί και “εκλεκτοί” του Μαξίμου οι ενδιαφερόμενοι. Αλλά και γιατί δεν θα μπορούσε το Μαξίμου ούτε να αγνοήσει την κ. Κεφαλογιάννη και τον κ. Κικίλια, αλλά ούτε και να βάλει τρικλοποδιά στον κ.Συρίγο, εκ των στελεχών που εξακολουθεί να συμβουλεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εθνικά θέματα.

Τέλος, υπάρχει και η αυτοδιοίκηση και ένα ακόμη όνομα που φέρεται να συζητείται για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Αθήνας είναι και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Νίκος Αβραμίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα