Νέα μέτρα για το ρεύμα ενόψει ΔΕΘ – Προβληματισμός για την τιμή της βενζίνης

Νέα μέτρα για το ρεύμα ενόψει ΔΕΘ – Προβληματισμός για την τιμή της βενζίνης
Βενζινάδικο (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/ISTOCK

Ο Π. Μαρινάκης άφησε ανοιχτό για νέες παρεμβάσεις μετά τις αυξήσεις 40% στη χονδρική του ηλεκτρικού ρεύματος. Τι είπε για τη βενζίνη που έσπασε το φράγμα των δύο ευρώ.

Το Μαξίμου διαμηνύει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προσέλθει σε αυτή τη ΔΕΘ χωρίς παροχές, αλλά με μεταρρυθμιστικό καλάθι, ωστόσο η ακρίβεια ιδίως σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα προβληματίζει την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο του briefing, εάν μετά τις αυξήσεις 40% στη χονδρική του ηλεκτρικού ρεύματος, η κυβέρνηση θα εξετάσει νέα μέτρα στήριξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Καταρχήν διαχώρισε την τιμή της χονδρικής από την τιμή της λιανικής και επικαλέστηκε ότι πρέπιε να εξετάζει κανείς την πορεία των τιμών σε βάθος μήνα καθώς κάποιες ημέρες χρησιμοποιούνται περισσότερο οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καταλήγοντας πως: “Όσο αυξάνεται η λιανική τιμή και οι αυξήσεις αυτές επιβαρύνουν τους καταναλωτές, το κράτος θα είναι όπως οφείλει παρών”. Ο κ. Μαρινάκης μάλιστα προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο ερώτημα δε εάν η κυβέρνηση εξετάζει παρεμβάσεις και για την τιμή της βενζίνης που τον Αύγουστο έσπασε το φράγμα των δύο ευρώ ακόμη και στα αστικά κέντρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε στις πολιτικές για την έμμεση ή άμεση αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Επικαλέστηκε οτι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας στη βενζίνη και γενικότερα του πληθωρισμού, τονίζοντας: “Μεγαλύτερη σημασία έχει για εμάς η συνολική και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών”. Ανέφερε εξάλλου ότι το 50% του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας νομοθετήθηκε ήδη με το πρώτο οικονομικό/φορολογικό νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα