Νίκος Ανδρουλάκης: "Πήραμε εντολή για αλλαγή και ανανέωση" - Επικεφαλής της ΚΟ ο Μ. Κατρίνης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα της Βουλής
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα της Βουλής EUROKINISSI

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος, έστειλε μήνυμα αλλαγής. Τι ζήτησε από τους βουλευτές. Πώς αναδιατάσσεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Την πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, μετά τη χθεσινή διαδικασία παράδοσης παραλαβής στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του κόμματος, πρότεινε για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Μιχάλη Κατρίνη.

ADVERTISING
Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης
Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης EUROKINISSI

Ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Κώστα Σκανδαλίδη και αναπληρώτρια τη Νάντια Γιαννακοπούλου. Γραμματέα της ΚΟ την Ευαγγελία Λιακούλη και αναπληρωτή γραμματέα της ΚΟ τον Γιώργο Αρβανιτίδη. Η εισήγησή του έγινε ομόφωνα δεκτή.

"Αγαπητοί συνάδελφοι, την Κυριακή ολοκληρώθηκε μια μεταβατική περίοδος για το κίνημά μας. Η απώλεια της Φώφης δεν συγκλόνισε μόνο εμάς, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες. Σήμερα κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη της ξεκινάμε μια νέα πορεία. 270.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές, έστειλαν ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, ότι η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ, δυνατή, έτοιμη να ανακτήσει το ρόλο που της αξίζει στην πολιτική ζωή της χώρας", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ξεκίνημα της ομιλίας του.

Και συνέχισε: "Πήραμε μια ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή, μια εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι σε μια νέα εποχή προοπτικής για την παράταξη. Το είπα την Κυριακή το βράδυ το ξαναλέω και σήμερα, δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι. Πλέον είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί σε έναν κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο, να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη, να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου
Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου EUROKINISSI


Στην προσπάθεια αυτή, η ΚΟ του κόμματος θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σας θεωρώ όλους συνεργάτες που θα προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά. Αυτή η νέα εποχή ξεκινάει με δυναμισμό, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει το ιστορικό βάθος, το κοινωνικό αποτύπωμα και τη δυναμική της παράταξης.

Στους ανθρώπους αυτούς που συμμετείχαν, θα προστεθούν κι άλλοι, που θα αναζητήσουν στο κίνημά μας μια λύση καλύτερη για την Ελλάδα, που τα δικά τους όνειρα θα συναντηθούν με τις δικές μας ευθύνες, για να κάνουμε τη νίκη της παράταξης, νίκη της πατρίδας.

Στην κατάθεση αυτή, ξεκινάμε αμέσως το επόμενο διάστημα διαδικασίες αυτοοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος από τη βάση, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, από άκρη σε άκρη της χώρας, με κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης και φυσικά μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις.

Θα δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοιχτό, ένα κόμμα σύγχρονο, μακριά από πελατειακές και καθεστωτικές νοοτροπίες. Αυτή η προσπάθεια θα αναζωογονήσει την παράταξη και θα φέρει ισχυρά ψηφοδέλτια με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε να δώσουμε ισχυρά, δυναμικά τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά.

Η βάση της παράταξης έδειξε το δρόμο να ανανεωθούμε, να μείνουμε ενωμένοι και να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα για την πατρίδα. Την εντολή αυτή οφείλουμε να τη σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος από όλους εγώ. Είναι ευθύνη το κίνημά μας να λειτουργήσει χωρίς στεγανά, χωρίς διαχωρισμούς, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με δέσμευση στην κοινή στρατηγική που θα χαράσσουμε πάντα με δημοκρατικό τρόπο.

Συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ
Συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ EUROKINISSI


Τη στιγμή που η κοινωνία στρέφει το βλέμμα της σε εμάς, τη στιγμή που οι προοδευτικοί πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους και τις προσδοκίες τους, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσουμε.

Γιατί όμως η κοινωνία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο κίνημά μας; Γιατί πολύ απλά κουράστηκε από δύο κόμματα που επενδύουν στη διαίρεση, την ανασφάλεια και τις άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δική μας προτεραιότητα είναι να φέρουμε στο προσκήνιο το0ν ρεαλισμό, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα, με τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας και τις πρωτοβουλίες μας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου στη χώρα.

Θα είμαστε παρόντες για να αναδεικνύουμε τα ζητήματα και να προτείνουμε λύσεις για να ξαναγίνουμε φορέας ελπίδας και προοπτικής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Με ένα συγκροτημένο προγραμματικό λόγο που θα βασίζεται στην ιδεολογία μας, αυτή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Θα πρέπει να προσφέρει τις απαντήσεις, στις καθημερινές τους αγωνίες. Απαντήσεις για τις ανισότητες που μεγαλώνουν. Για την εργασιακή ανασφάλεια.

Για την κλιματική κρίση και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει τους πιο ευάλωτους. Για τα αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποκλείονται από τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης και την χρηματοδότηση των τραπεζών που κοιτούν μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς, αυτούς που άντεχαν και πριν και που αντέχουν και σήμερα.

Για την εξωτερική πολιτική, που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν έλλειμμα στρατηγικής και που θυμούνται τη λέξη «υπευθυνότητα» όταν έχουν κυβερνητικό ρόλο.

Συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ
Συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ EUROKINISSI


Και όλα αυτά μέσα σε μια πανδημία που φανερώνει την ατολμία της κυβέρνησης, αλλά και την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί με σοβαρότητα στις περιστάσεις.

Το Κίνημα μας θα είναι στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας. Τώρα που το βλέμμα των Ελλήνων πέφτει πάλι πάνω μας, τώρα που γίνεται φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε την μεγάλη ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη.

Στο νέο αυτό ταξίδι προσβλέπω σε εσάς, σας θέλω μπροστά και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα κάνουμε το Κίνημά μας και πάλι ισχυρό και περήφανο!

Η ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

Σήμερα κάνουμε το πρώτο μας βήμα, το πρώτο σημαντικό βήμα για τη διάταξη των δυνάμεών μας στη Βουλή.

Προτείνω ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Μιχάλη Κατρίνη.

Ως πρώτο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κατά σειρά τον Κώστα Σκανδαλίδη και αναπληρώτρια τη Νάντια Γιαννακόπουλου, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Ευαγγελία Λιακούλη και ως Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη.

Συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ
Συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ EUROKINISSI


Σύντροφοι και συντρόφισσες, είμαι βέβαιος ότι με καθημερινό αγώνα, με πίστη, με σεβασμό στην ιστορία μας, με σεβασμό στην προσφορά του Κινήματος μας σε κάθε περίοδο όπως είπε και ο Βασίλης (Κεγκέρογλου) και πάνω από όλα κοιτώντας το μέλλον και τα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας, η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι ισχυρή και χρήσιμη για όλες τις επόμενες γενιές, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Ανδρουλάκης, Κίνημα Αλλαγής, ΚΙΝΑΛ
SHARE:

24Media Network