Ντιμιτρόφ: "Γράψαμε ιστορία και ανοίξαμε το μέλλον μας"

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες AP

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ παραχώρησε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία "τεράστιας σημασίας για τα Βαλκάνια και το ευρωπαϊκό τους μέλλον"

Η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-πΓΔΜ έχει τεράστια σημασία για τα Βαλκάνια και το ευρωπαϊκό τους μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σήμερα γράψαμε ιστορία και ανοίξαμε το μέλλον μας» επισήμανε ο Νικολά Ντιμιτρόφ λίγες ώρες αφότου υπέγραψε τη συμφωνία με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

«Αυτό θα έχει κατευναστικό αντίκτυπο στα Βαλκάνια. Από γεωπολιτικής άποψης, αυτό θα ξεπεράσει τις δύο εμπλεκόμενες χώρες» συνέχισε ο Ντιμιτρόφ.

«Βρισκόμαστε στα Βαλκάνια, μια περιοχή με πολύ πλούσια ιστορία, που όμως δεν είχε μεγάλο μέλλον. Και για αυτό πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας εξέλιξη» επέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ.

«Δύο χώρες των Βαλκανίων αποδεικνύουν αυτή τη στιγμή ότι η περιοχή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης διότι διευθετούμε τα προβλήματά μας εμείς οι ίδιοι, με ευρωπαϊκό τρόπο» τόνισε.

«Το καλύτερο πράγμα που η ΕΕ θα μπορούσε να κάνει είναι να αναγνωρίσει αυτή τη συμφωνία και να μας βοηθήσει να ανοίξουμε την πόρτα» της ΕΕ, είπε ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Πατριωτική συμφωνία - θεμέλια για νέα πορεία

Κυβερνητικές πηγές: Δεν κρύβεται ο εκνευρισμός της ΝΔ για τη διεθνή αναγνώριση της κυβέρνησης

Διεθνής Τύπος: Συμφωνία σταθμός μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ στις Πρέσπες

Τσίπρας στην Die Welt: Φέραμε πίσω στην Ελλάδα ένα αίσθημα σταθερότητας και ασφάλειας

ADVERTISING

SHARE: