Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το ακριτικό νησί της Ρω

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Καστελόριζο
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Καστελόριζο TWITTER

Μετά το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός μετέβη στο επίσης ακριτικό νησί της Ρω, όπου απέτισε φόρο τιμής και συνομίλησε με ένστολους

Στο ακριτικό νησί της Ρω, μετά το Καστελόριζο, βρίσκεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εκεί, ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην τοπική στρατιωτική δύναμη, είπε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία σας εδώ και η θητεία σας είναι μια πολύ ουσιαστική συνεισφορά στο λαό. Αισθάνεστε το δέος της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας είχε συζήτηση με τους ένστολους.

Μαζί με τον πρωθυπουργό είναι ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής και Ν. Σαντορινιός αντιστοίχως, ο αν. υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγ. Αποστολάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Στ. Ράπτης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Καστελόριζο, απ' όπου έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και στήριξης των ακριτών των νησιών και των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας για Μπαλταδώρο: Χάσαμε έναν ήρωα

Τσίπρας από Καστελόριζο: Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε σπιθαμή γης

ADVERTISING

SHARE: