Ο Ε. Στυλιανίδης ξαναχτυπά: Η κυβέρνηση μπορούσε να δώσει λύση για τις καθαρίστριες

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη την Π΄μπτη 23 Μαΐου 2013, του υπ. Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με του Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στιγμιότυπο από την σύσκεψη την Π΄μπτη 23 Μαΐου 2013, του υπ. Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με του Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Κριτική για τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ασκεί ο Ε. Στυλιανίδης. Υποστηρίζει ότι θα είχε βρεθεί λύση, αν υπήρχε πολιτική βούληση

Στο θέμα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, επανήλθε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στον realfm 97,8. O κ. Στυλιανίδης, σημείωσε ότι αν υπήρχε πολιτική  βούληση, οι καθαρίστριες θα επαναπροσλαμβάνονταν, έστω και με την πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα αποκόμιζε παράλληλα πολιτικό όφελος δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία.

"Αν θέλουμε να δείξουμε την κοινωνική μας ευαισθησία, γιατί τι λέγαμε όλοι μαζί μετά τις ευρωεκλογές; Οτι τα μηνύματα είναι δύο. Ο κόσμος της Ελλάδας μας είπε ότι θα πρέπει να στραφούμε πλέον στην πραγματική οικονομία, δημιουργώντας προϋποθέσεις ρευστότητας και σε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική πάντοτε στη βάση των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας. Οταν έχεις λοιπόν, μία ετυμηγορία για μία κοινωνική και επαγγελματική ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στην ιεραρχία, αν θέλεις να δώσεις ένα συμβολικό σήμα προς την κοινωνία ότι κατάλαβες τι σου είπε και ότι ευαισθητοποιείσαι ανθρώπινα, με σεβασμό πάντοτε στους κανόνες της δικαιοσύνης, οι καθαρίστριες είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να δείξεις αυτόν τον συμβολισμό", σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ερωτηθείς για την θέση της κυβέρνησης ότι η απόφαση για τους δικαστικούς, είναι τελεσίδικη, ενώ για τις καθαρίστριες όχι, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι αυτή η θέση είναι σωστό σημειώνοντας όμως ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, μπορεί να βρεθεί λύση.

"Από την άλλη όμως είναι βέβαιο ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορείς κάλλιστα και στον πρώτο βαθμό, αφού έχεις και την ετυμηγορία της δικαιοσύνης, να δώσεις λύση. Εγώ εκτιμώ λοιπόν ότι θα μπορούσε κάλλιστα στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των καθαριστριών να δώσει μία απάντηση επί τόπου πολιτικά η κυβέρνηση αφού και η δικαιοσύνη στον πρώτο βαθμό συμφώνησε και θα μπορούσαμε να το κλείσουμε το θέμα εκεί. Ωφελημένοι πολιτικά θα βγαίναμε και νομίζω ότι θα δημιουργούσαμε, αν θέλετε, την αίσθηση ότι μπαίνουμε σε μία άλλη λογική", είπε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network