Ο Γιάννος Παπαντωνίου μίλησε για “σκευωρία” και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Γιάννος Παπαντωνίου μίλησε για “σκευωρία” και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί
Ο Γιάννος Παπαντωνίου στο ανακριτικό γραφείο. Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για "πολιτική σκευωρία" σε βάρος του εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου. Πήρε προθεσμία για τις 22 Απριλίου.

Σε μία δήλωση περί «πολιτικής σκευωρίας» σε βάρος του προχώρησε ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος σήμερα βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς για την υπόθεση του προγράμματος εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά στις 22 Απριλίου, οπότε και αναμένεται να απολογηθεί και η σύζυγός του και συγκατηγορούμενη, Σταυρούλα Κουράκου.

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε:

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία έλεγχου. Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα, είναι δικαίωση και μια συγνώμη. Και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη  επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση  ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα υποστήκαμε, αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος πρώην τσάρος της Οικονομίας έχει ήδη απολογηθεί μία φορά για την ίδια υπόθεση το 2018, όταν μετά από σχεδόν 16 ώρες είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Ωστόσο, όταν η ανάκριση ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα και η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το τελευταίο έκρινε ότι θα έπρεπε να επιστρέψει στην ανάκριση για να γίνουν πρόσθετες προανακριτικές πράξεις. Κατά πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός προχώρησε στην μετατροπή του βασικού αδικήματος από απιστία σε αυτό της δωροδοκίας, πάνω στο οποίο βασίζεται και η πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Φέρεται κατά την ελληνική Δικαιοσύνη, ότι ήταν ο τελικός αποδέκτης του “μαύρου χρήματος” που φέρεται να  διακινήθηκε  με πλειάδα τραπεζικών λογαριασμών και off shore εταιριών για να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού  στην γαλλική εταιρεία THALES , το 2003, καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα