Ο Κάρολος και η Καμίλα στην Ελλάδα-Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Κάρολος και η Καμίλα στην Ελλάδα-Το πρόγραμμα της επίσκεψης
Ο πρίγκηπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλλα AP

Με αφορμή τον εορτασμό της ναυτικής και στρατιωτικής συνεργασίας Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας ο πρίγκηπας Κάρολος και η σύζυγος του θα επισκεφθούν τη χώρα μας την Τετάρτη. Συνάντηση με Παυλόπουλο, επίσκεψη στην Κρήτη

Αφορμή για την επίσκεψη του Καρόλου στην Αθήνα είναι ο εορτασμός της μακροχρόνιας ναυτικής και στρατιωτικής συνεργασίας Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας. Όμως θα είναι μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για την Ελλάδα αφού ο πρίγκιπας Κάρολος συγκεντρώνει τα φλας όλων των φωτορεπόρτερ όπου και και να ταξιδεύει πολύ περισσότερο τώρα που είναι παραμονές του γάμου του γιου του, πρίγκιπα Χάρυ στο Λονδίνο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα θα φτάσουν στην Αθήνα την Τετάρτη το μεσημέρι και αυτή τη φορά το ταξίδι του στην Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνει επίσκεψη  στο Αγιο Όρος.

Θα  καταθέσουν στεφάνι  Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Πέμπτη το πρόγραμμα προβλέπει συνάντηση με τον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στις 11:30 ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο όπου ο Πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι. Στη συνέχεια ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά όπου θα επισκεφτεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου όπου θα επισκεφτεί το θωρηκτό – καταδρομικό “Γ. Αβέρωφ”, και την Τριήρη “Ολυμπιάς” του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το ξεχωριστό πρόγραμμα της Δούκισσας περιλαμβάνει επίσκεψη στην Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Την Παρασκευή  ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν την Κρήτη και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης,  θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα